Erdoğan: "Milletim nihai kararı verecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tavşandere Metro İstasyonu'nda Pendik Belediyesince düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan: "Milletim nihai kararı verecek"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bugün açılışını yaptığımız Kadıköy- Tavşantepe metro, Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar olan bölüm 2019 yılında tamamlanacak. Sabiha Gökçen Havalimanı'mızın ikinci pistininin devreye girmesiyle, kapasite büyük gödeli uçaklarında inişine uygun hale gelerek 70 milyona ulaşacak. Teknopark İstanbul son dere başarılı hizmetler veriyor. Bugün açılışını yaptığımız bu hatla birlikte İstanbul'daki raylı sistem uznluğu 150 kilometreye ulaşmış olacak.

İstanbul genelinde hala yapımı devam eden raylı sistemlerin uzunluğu 194 kilometreyi buluyor. Çok yakında bu uzunluk iki katına çıkacak. 260 kilometrelik raylı sistemi İstanbul'a kazandırmayı hedefliyoruz.

Birileri hala 'Ne yaptınız ki?' diyor. Hamdolsun onlara dün akşam sabah namazına doğru parlamento güzel bir cevap verdi. Milletim inşallah gerçek nihai kararı verecek ve bu kararla beraber Türkiye yeni bir noktaya ulaşacak. Milletimiz için hayırlı olsun.

İstanbul'un ulaşımı raylı sistem üzerinden gerçekleşecek. Her zaman söylediğim gibi İstanbul'a hizmet etmek bir aşk işidir."