Erdoğan-Putin görüşmesi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi başladı. Erdoğan-Putin görüşmesinde yapılan ilk açıklamada "İlişkiler tamamen onarıldı" ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan-Putin görüşmesi başladı
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda saat 13.35'te başlayan görüşme, selamlama konuşması sonrasında basına kapalı devam edecek.

Erdoğan-Putin görüşmesinde yapılan ilk açıklamada "İlişkiler tamamen onarıldı" ifadeleri kullanıldı.

Putin yaptığı açıklamada "Çalışma modelimiz, Rusya-Türkiye ilişkilerinin özel hale geldiğini ve tamamen onarıldığını gösteriyor" dedi.

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katılıyor.

Erdoğan, Rusya'ya hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında "Ne Rusya'nın ne Türkiye'nin bürokrasiye kurban edilecek tek bir saniyesi yoktur. Bizler bu konudaki kararlılığımızı her fırsatta vurguluyoruz" dedi.

Ziyaret kapsamında ikili ve bölgesel konuların ele alınacağını, ticari ve ekonomik ilişkilerin etraflıca değerlendirileceğini söyleyen Erdoğan, bölgesel konuların başında Suriye'nin geldiğini, bunun yanında Irak'ta yaşanan gelişmelerin de görüşüleceğini dile getirdi.

Moskova'da 10 Mart'ta yapılan Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi 6. Toplantısı'nda bazı kararlar alındığını hatırlatan Erdoğan, Soçi'deki görüşmede, alınan kararların hayata geçirilmesine yönelik, ilerleyen süreçte ne tür adımların atılacağının planlamasını birlikte yapacaklarını belirtti.