Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tezgâhları bozulacak"

Erdoğan, “Gençlerimiz 15 Temmuz’da bombalara, mermilere göğsünü siper etti. Biz gençliğimize güveniyoruz, gençlerimize güveniyoruz. Bu gençler 15 Temmuz’da kendilerini çok ama çok farklı ispat ettiler. 16 Nisan tezgâhı bozma günüdür, buna hazır mıyız” dedi.

Erdoğan: "Tezgâhları bozulacak"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Hak-İş 6. Uluslararası Kadın Buluşması'na katıldı. Erdoğan daha sonra Tekirdağ'a geçerek valilik önünde toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi: “Kadın meselesi, tüm insanlığın ortak meselesidir. Çünkü kadın nisadır, yani insandır. Rahmetli Neşet Ertaş'ın ifadesiyle kadın insandır, erkek insanoğlu. İşte bu sebeple kadınlarımızın yaşadığı sorunların, hak ve adalet merkezli bir anlayışla çözülmesi gerekiyor.

NİYE RAHATSIZ OLDUNUZ?

Geçen günlerde bir medya kuruluşunda Türk Silahlı Kuvvetlerinde başörtülü kadın personelin çalışabilmesini sinsice eleştiren bir haber çıktı. Hani bu işlerden rahatsız olmuyordunuz? Niye rahatsız oldunuz? Dünya değişti, Türkiye değişti, kurumlarımız değişti ama maalesef bazı kafalar hala eski köhne alışkanlıklarından vazgeçmiyor. Biz başı açık veya kapalı hiç bir hanım kardeşimizin bu şekilde çifte standarda, aşağılanmaya maruz kalmasına rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Demokrasinin, özgürlüklerin, bu ülkenin tüm imkanlarının ayrım olmaksızın 80 milyonun tamamının hakkı olduğunu, istese de istemese de herkes kabullenecek. Eğer bir barış devletini konuşuyorsak, eğer özgürlüklerin egemen olduğu bir devleti konuşuyorsak, o zaman bu ülkede kimse kusura bakmasın herkes istediği gibi giyinir kimse buna müdahale edemez, istediği gibi inancını yaşar kimse buna müdahale edemez.

KADINLARA AYRIMCILIĞI KABULLENEMEM

Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak vatandaşlarımın arasında asla bir ayrımı kabullenemem. Gereği ne ise onu da yaparım. Şayet bunu kabullenemeyen varsa, öyle iki yüzlülükle, riyakarlıkla, alavere dalavereyle değil, mertçe yiğitçe çıksın ortaya söylesin fikrini. Türkiye demokratik bir millet olduğuna göre, hakem kimdir? Millet. Milletimiz kimin haklı olduğunu söylüyorsa, gelin onu uygulayalım ve ülkemizi artık böyle utanç verici tartışmalarla oyalamayalım. Şimdi diyorlar ki 'Gençlerimiz için evet.' Ama bakıyorsun birisi de çıkmış 'Gençlerimiz için hayır diyoruz.' diyor. Bu nasıl bir iş. Şimdi 'Gençlerimiz için hayır.' Kim diyor bunu?

KANDİL 'HAYIR' DİYOR

Kandil'deki diyor. Bunu aklım alıyor. Der. Niye? 13-14-15-16-17-18 yaşındaki gençleri, kız-erkek aldatarak bunlar Kandil'e kaçırmadılar mı? Orada bunlara özel eğitimler vermediler mi? Şimdi ne diyorlar? 'Bunun için 'hayır.' 16 Nisan bu tezgahı bozma günüdür. Buna hazır mıyız? Mesele bu. Seçme yaşını 18 olarak kabul ediyorsun da seçilmeyi niye kabul etmiyorsun? Zor olan seçmektir. Seçilmek, seçmeye göre daha kolaydır. Biz gençliğimize güveniyoruz, gençlerimize güveniyoruz. Bu gençler 15 Temmuz'da kendilerini çok ama çok farklı ispat ettiler. Hiç gevşeme yok. Çok koşacağız. Tekirdağ sandıkları patlatması lazım. Artık güçlenen bir Türkiye var, lider ülke olma yolunda bir Türkiye var. Öyleyse biz 16 Nisan'ı çok daha farklı bir neticeyle geleceğe sıçrama yaparak yürümemiz lazım.

KÖKÜNÜ KURUTACAĞIZ

Eskiden terörle mücadelede belli odaklardan icazet almadan adımlar atamıyorduk. Böyle bir ülke vardı. Ama bugün Cudi'den Cerablus'a, Gabar'dan El-Bab'a kadar gereken her yerde operasyon yapan bir Türkiye var. İzin mizin almak diye bir şey yok. Artık dostuna güven veren, terör örgütlerine korku salan bir Türkiye var." Son 1,5 yılda 3 bini aşkın DEAŞ'lı, 10 bin de PKK teröristini etkisiz hale getirdik. FETÖ terör örgütünün kamudaki militanlarını tek tek belirleyip hukuka teslim ettik, devam ediyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. İnşallah terörün kökünü kurutana kadar da bu mücadelemizi sürdüreceğiz, hiç endişe etmeyin.

GELECEĞE BİRLİKTE YÜRÜYELİM

AK Parti'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, Cumhuriyet Halk Partisi'ne, HDP'ye, Saadet Partisi'ne, Büyük Birlik Partisi'ne gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Gelin el ele verelim ve 16 Nisan'da bu ülkenin kaderini değiştirecek 'evet' oyuyla geleceğe yürüyelim. Bölgemizde ve dünya çapında büyük bir değişim var. Şayet bu değişim sürecini kaçırırsak milletimize en az yarım asır kaybettiririz. Böyle bir vebalin altına giremeyiz. Bunun için 16 Nisan'da kurulacak sandık çok önemli."