Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Türbesi'nde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Türbesi'nin ziyareti etti

Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Türbesi'nde
Hürriyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyiy Erdoğan, bugün 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın anmasına katıldı. Erdoğan daha sonra Menderes ve arkadaşlarının anıt mezarlarını ziyaret etti. Erdoğan Eski Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ile Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın mezarlarına da gidip dua ettii. Erdoğan, ardından Eyüp Sultan Türbesine geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak Fatih Camii’ne giderek Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim’in türbelerini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğle saatlerinde de Eyüp Sultan’a geldi. Kalabalığın "Başkan" sloganlarıyla karşıladığı Erdoğan, Eyüp Sultan Türbesi’nde dua etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan sevgi gösterileri arasında Eyüp Sultan’dan ayrılıp Fatih Camii’ne geçti. Burada öğle namazını kılan Erdoğan camiye gelen vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra camiden ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan Yavuz Sultan Selim Türbesini de ziyaret etti.

Erdoğan ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman, restorasyonu tamamlanan türbede kaftanın üzerindeki örtüyü kaldırdılar.

Ziyaretinin ardından buradan ayrılan Erdoğan Ankara'ya geçti.

Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Türbesi'nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan referandumdan bir gün sonra 2019 mesajı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda vatandaşlara seslendi. Dün gerçekleştirilen referandumu değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün akşam bir işaret fişeği atıldı Mart 2019 ve Kasım 2019’a. Zaferler bizi sarhoş etmeyecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"Yedi düvele karşı verilen bir mücadele oldu bu. Fakat milletçe dimdik durduk. İnsanımıza yönelik yatırımlarda özellikle eğitim işin başını çekiyor. Ahlak ve maneviyat işin başını çekiyor. Doğuya güneydoğuya baktım. Gece hep onları inceledim. Devran değişti. Şimdi istikamet üzere bir gidiş var.

Fakat Kasım 2019’u unutmayın.

Dün akşam bir işaret fişeği atıldı Mart 2019 ve Kasım 2019’a. Zaferler bizi sarhoş etmeyecek. Ama biz biliyoruz ki zafer anıtlarını ancak şehitler diker.

İşte Ankaralı ne yaptı? Külliyede kendini ortaya koydu. Kahramankazan’da kendini ortaya koydu. Bizim aslanlarımız ne yazık ki özel harekatta şehitler verdik."