Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni yönetim sisteminin şifresi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Balkan Federasyonu üyelerine hitap etti.

Erdoğan: "Yeni yönetim sisteminin şifresi"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bizim kimsenin toprağında egemenliğinde gözümüz yok. Biz soydaşlarımızın haklarının korunması için mücadele ediyoruz. Aslında bu mücadele tüm insanlığın görevidir. Ama söz konusu Müslüman olunca dünyanın pek çok yerinden gözlerin kapandığına şahit oluyoruz. Biz asla böyle davranamayız. İşte son günlerde Hollanda başta olmak üzere Avrupa'da yaşanan hadiseleri görüyorsunuz.

Bulgaristan'a sesleniyorum oradaki soydaşlarımıza sesleniyorum

Şimdi bu Pazar 26 Mart'ta Bulgaristan'da seçimler var. Bulgaristan'a sesleniyorum oradaki soydaşlarımıza sesleniyorum. Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini, adil ve şeffaf bir şekilde neticelenmesini temenni ediyoruz. Orada bazı baskıların gerçekleştiğini görmek, duymak bizi ciddi manada üzmektedir. Bir taraftan demokrasi diyeceksin ama öbür taraftan oradaki Türklere ciddi manada baskı yapacaksın, bu olacak iş değil. Bir taraftan Avrupa Birliği muktesebatı diyeceksin öbür taraftan Avrupa Birliği muktesebatının tam tersini işleyeceksin, bu olacak iş değil.

"Anayasa değişikliği konusunda yalan yanlış çok şey söyleniyor."

Biz bugün burada ilk defa konser veriyoruz. Ardı ardına şehitler geldi konser vermedik. Bugün kapıyı açtık. Değerli kardeşlerim 16 Nisan'da Türkiye'de sandık başına gidiyoruz. Halk oylamasında anayasa ile ilgili tercihi belirleyeceğiz. Anayasa değişikliği konusunda yalan yanlış çok şey söyleniyor.

Türkiye 79 senede 6 bin 100 km yol üretmişken biz 15 sende 14 bin km yol ürettik. Sen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü görmedin mi sen Marmaray'ı duymadın mı, İzmit Körfezinden geçmedin mi? Şimdi de 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nün temelini attık. At denize balık bilmezse halık bilir. Ülkemiz için bu kadar önemli bir hususta ciddiyetsiz yaklaşımlar ortaya konmasından milletim adına üzüntü duyuyorum.

Biz ecdadımız gibi vatan, millet söz konusu olduğu yerde her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Bu 18 maddenin neyine neden karşısın bunu söyle bunu söylemiyor. Bakıyorsun bu cumhurbaşkanı akşam yatıp sabah kalkacağız lokantaları kapatacak diyor.

"Tutturmuş bir 'tek adam'dır gidiyor"

Ana Muhalefetin başındaki zatın bu konuda (anayasa değişikliği) söylediklerini, şöyle 20-25 maddelik bir liste halinde önüme koyup bakıyorum. Sonra derin bir şüpheye düşüyorum. Acaba biz mi başka bir ülkede yaşıyoruz, yoksa bu zat mı başka bir dünyada yaşıyor?

Tutturmuş bir 'tek adam'dır gidiyor. Sözünü ettiği tek adam nerede bilmiyorum. Seçimin olduğu yerde, sürenin olduğu yerde böyle bir tehlike söz konusu olamaz. Ey Kılıçdaroğlu, senin partinin genel başkanlığını yapmış olan İnönü tek adamdı. Onlar başkasına hayat hakkı tanımıyordu. CHP'nin il başkanları aynı zamanda valiydi.

Yeni yönetim sisteminin şifresi, istikrardır, güvendir

Yeni yönetim sisteminin şifresi, istikrardır, güvendir. Türkiye istikrar ve güven ortamına vurulan darbeler yüzünden büyük bedeller ödedi. Türkiye istikrarlı bir şekilde yönetilmiş olsaydı bugün bulunduğumuz yerin iki kat ilerisinde olurduk. Yeni yönetim sistemi Türk siyasetçilerin ortak hayalidir."