Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 8 Mart resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadınlara özel 8 Mart resepsiyonu...

Erdoğan'dan 8 Mart resepsiyonu
Habertürk'te yer alan habere göre Erdoğan'ın, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla vereceği resepsiyona aralarında temizlik görevlisi, polis, şehit annesi, şehit eşi, köy korucusu, Türkiye'nin ilk kadın hava akrobasi pilotu, vali ve rektörlerin de yer aldığı yaklaşık 250 kişi davet edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla vereceği resepsiyonda, aralarında temizlik görevlisi, polis, şehit annesi, şehit eşi, vali, rektör ve köy korucularının da yer aldığı kadınları ağırlayacak.

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek resepsiyona yaklaşık 250 kadın davet edildi.

Davetliler arasında 2 kadın vali, 7 kadın muhtar, Van, Tunceli ve Bitlis’te görev yapan 3 kadın köy korucusu, 12 kadın rektör, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında görev yapan kadın il müdürleri ile doktorların da aralarında bulunduğu çeşitli meslek gruplarından kadınlar yer aldı.

KÜLLİYENİN KADIN PERSONELİ ÖZEL DAVETLİ

Ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen beş Suriyeli kadının da katılacağı resepsiyonda, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bünyesinde görev yapan polis, garson ve temizlik görevlileri de davetliler arasında bulunuyor.

ŞEHİT ANNELERİ VE EŞLERİ DE KONUKLAR ARASINDA

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit olan komiser Ahmet Çamur'un eşi Hakim Gökçen Çamur ile Kayseri Emniyet Müdürlüğünde görev yaparken geçici görevle Muş'a giderken otobüsün devrilmesi sonucu ağır yaralanarak, tedavi gördüğü hastanede şehit olan Gökhan Emre Örül'ün annesi Seniha Örül de resepsiyona davet edilen isimler arasında yer aldı.

Resepsiyonun davetlileri arasında Türkiye'nin farklı şehirlerinden, başarıları ve yaşam hikayeleriyle ülke gündeminde yer edinmiş kadınlar da yer alıyor.

Maltepe'de beş katlı binada çıkan yangında yatalak eşinin başından "Her şeyi göze aldım" diyerek ayrılmayan Mahinur Tunca ile Tarsus'ta geçirdiği kalp krizi sonrası, dana önceden televizyonda gördüğü kalp masajı ve suni teneffüs ile eşini hayata bağlayan Tülay Yazlık da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlanacak.

Beyşehir'de babasının vasiyeti sonrası yatağa bağımlı, işitme ve görme engelli 81 yaşındaki kimsesizin 13 yıldır gönüllü bakımını gerçekleştiren Leyla Ildırlı, yine Beyşehir'de 14 yıl önce evlat edindiği bebeğin, spastik engelli çıkmasına rağmen bir an olsun yanından ayrılmayan Türkan Harmankaya ile Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde ayakkabı boyayarak 2 çocuğunu okutan 60 yaşındaki Sevim Koçak da resepsiyonda yer alacak.

RÜYASINDAKİ CAMİYİ İNŞA EDEN KADIN

Eskişehir'de yaşayan ve rüyasında gördüğü caminin yapımına başlayan, Türkiye'nin ilk kadın cami dernek başkanı Aynur Eken, Bursa'da 112 Acil Servis ekibinde ambulans şoförlüğü yapan Hülya Durmaz, Türkiye'nin ilk kadın hava akrobasi pilotu olan Semin Öztürk, İstanbul-Hong Kong seferini yapan uçakta nefessiz kalan bir bebeğe ilk müdahaleyi gerçekleştirerek hayata döndüren kabin memuru Sinem Aydemir de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ağırlanacak.

Külliye'nin özel davetlileri arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt gezileri sırasında tanıştığı nineler de yer alacak.

SİGARAYI BIRAKANLAR DA AĞIRLANMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde verdiği özel resepsiyonda 250'den fazla vatandaşı ağırlamıştı.

Erdoğan'ın yurt gezileri sırasında sigara içerken görüp, sigarayı bıraktırdığı 20 kişinin de yer aldığı resepsiyona sanatçı, sporcu ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılmıştı.