Erdoğan'dan BM'ye Doğu Guta tepkisi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Afrika dönüşü ardından kritik temaslarına değinen Erdoğan, ilk fırsatta Afrika'nın güneyine gideceğini açıkladı. Erdoğan, BMGK'da alınan Doğu Guta kararına da sert tepki gösterdi.

Erdoğan'dan BM'ye Doğu Guta tepkisi
Yeni Şafak'ın haberine göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Geçtiğimiz hafta pazartesi günü başlayıp cumartesi sabah doğru biten uzun bir Afrika seyahatimiz oldu. Cezayir, Moritanya, Senegel ve Mali'de verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Bir kısmında iş adamlarımız da bize refakat ederek önemli görüşmeler gerçekleştirdiler. Gelecek nesillere daha iyi bir ortak miras bırakabilmek için Kuzey Afrika'nın parlayan yıldız olarak gördüğüm Cezayir ile bu tür temasları sıklaştırmamız gerekiyor.

Ülkelerin ortak bir özelliği de 15 Temmuz'da ülkemize verdikleri güçlü ve samimi destektir. Bu ülkeler FETÖ okullarını kısa sürede Maarif Vakfımıza devrederek samimiyetlerini sözde bırakmamışlardır. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Yeni rotayı açıkladı

Özellikle Afrika'nın kara değil en renkli kıtası olduğu gerçeğini hala gizlemeye çalışanlara inat Afrikalı kardeşlerimiz ile ortak geleceğe yürüyeceğiz. Bu defa daha güneye ineceğiz ilk fırsatta güneyi kapsayan bir gezi yapacağız.

Afrika'nın en güneyine gireceğiz. Kıtada ayak basmadık yer bırakmayana kadar durmayacağız. Dinlenmeyeceğiz.

Şehitler için başsağlığı

Zeytin Dalı Harekatı'nda yer alan bütün güvenlik güçlerimize rabbimden muvaffakiyet diliyorum. Şüphesiz ki sefer bizden, zafer Allah'tandır. Şu ana kadar 700 kilometrekarenin üzerinde bir alan teröristlerden temizlendi ve bizim kontrolümüz altında. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı son aldığım rakam 2872.

TSK ve Jandarma'dan 41 askerimiz ile ÖSO'dan 159 kardeşimiz şehit oldu. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarıma ve milletimize baş sağlığı diliyorum.

Tüm silahların namluları ne yazık ki ülkemize dönüktür

Ülkemizin sınırları boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunun, rejimle de büyük ölçüde anlaşma sağlandığına göre, tek bir hedefi olabilir; o da Türkiye'dir. Afrin'de ele geçirdiğimiz yerlerdeki tüm tahkimatlar tüm tuzaklar tüm silahların namluları ne yazık ki ülkemize dönüktür.

BM'ye tepki: "Batsın kararınız"

Türkiye'nin sınır ötesi operasyonları pek çok kesimin gerçek yüzünü ortaya koyuyor. ABD'de yaşayan biri devletinin binlerce kilometre ilerde yaptığı operasyonları kendi güvenliği olarak görüyor. Türkiye harekete geçtiğinde karşımıza bambaşka bir görüntü çıkıyor.

Türkiye'nin Afrin'de El Bab, Suriye sınırları boyunca ne yapmak istediğini ülkemiz ve dostlarımız çok iyi biliyor. Terör örgütlerinin arkasındakiler de bunu iyi biliyor.

Doğu Guta'daki gelişmeler insanlığa sığar mı? Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde karar alıyorlar, batsın sizin kararınız. İşleme konulmayan kararın insanlık için ne anlamı var. Siz insanlığı aldatıyorsunuz, kandırıyorsunuz. Biz boşu boşuna 'dünya beşten büyüktür' demiyoruz, anlamı bu.

Türkiye 15 Temmuz'dan önceki Türkiye değildir

81 milyon tek yürek, tek ses olarak ezanımıza, bayrağımıza sahip çıktıysa, dışarıdan gelen tehditleri de aynı şekilde karşılamakta kararlıyız. 15 Temmuz bu konuda milattır. Türkiye 15 Temmuz'dan önceki Türkiye değildir.

Seçim ittifakı açıklaması

Biz gittiğimiz yol kadar bu yola kimlerle gittiğimize de bakıyoruz. MHP'nin birlikte oluşturduğumuz bu ittifak kararlı bir şekilde Meclis'te yürüyor. Niye birileri rahatsız oluyor? Neden? Niçin? BBP de desteklediğini ilan etti. Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler kendilerine başka bir yol arkadaşı seçiyorsa onlara da güle güle demekten başka bir şey elimizden gelmez.