Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ben ‘hayır’ diyenler teröristtir demedim”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuk olduğu "Mehmet'in Gezegeni", Kral FM, Kral Grubu resmi Facebook hesapları, tüm TRT radyoları ve yerel radyolarda canlı olarak yayınlandı.

Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar

Gezegen Mehmet’in, “Hayır’ diyenler için PKK’lı, FETÖ’cü algısı oluştuğu”yla ilgili sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ben ‘hayır’ diyenler teröristtir demedim. Ben ‘Onları da anlayışla karşılarım’ dedim. Ancak hayırı kim savunuyor? Kandil, bölücü başı, FETÖ, PKK ‘Hayır’ diyor mu? Diyor. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Kişi sevdikleriyle beraberdir. Bunlar birinci köprüye, FSM’ye, üçüncü köprüye, Marmaray’a da ‘Hayır’ dediler. Bunlara, ‘Hayır’ diyenlerle beraber olmayın diyorum ben... Vatanını seviyorsan, bu güzel hizmetleri yapanlarla beraber olmalısın” diyerek söylemlerinin çarpıtıldığını belirtti.

“Cumhurbaşkanı’nın üçüncü kez aday olma durumu yok”

Fesih yetkisi ve üçüncü kez aday olma durumu konusunda Erdoğan net konuştu:

“Cumhurbaşkanının üçüncü kez aday olma durumu yok. ‘Fesih yetkisi’ diye bir şey yok. Yeniden seçim kararı, parlamento uyarsa olur.”

“Yenikapı ruhunu Sayın Bahçeli ile devam ettiriyoruz”

Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz gecesi hava alanından FETÖ’cülerle görüştüğünü, darbecilerle temasta olduğunu, sonra oradan ayrıldığını söyleyerek “Demek ki danışıklı dövüş” dedi. Erdoğan, “Yenikapı ruhunu Sayın Bahçeli ile devam ettiriyoruz. Kılıçdaroğlu’nun o gece darbecilerle temasta olduğunu bilseydim, Yenikapı’ya kesinlikle davet etmezdim” dedi.

“Bunlar derslerine çalışmıyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programda Yargı ile ilgili merak edilenleri anlatırken “Ülkeyi tek adam yönetecek” algısının yanlış olduğunun da altını çizdi. Erdoğan, “Şu an 21 asil, yedi yedek var. Türkiye Büyük Millet Meclisi  yine atama yapamıyor, cumhurbaşkanı ise dört atama yapıyor. Tamamını atamıyor” dedi. Erdoğan, ayrıca yeni düzenlemeyle gelecek sistem hakkında da bilgi vererek “Şimdi getirilecek sistemde HSK, 21’den 13’e düşüyo, yedi kişi ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden. Bu, beşte üç çoğunluğa uzlaşma gerektiriyor... Cumhurbaşkanı yine dört kişi atıyor. Yalan bu! Anayasa Mahkemesi’nde 11 asil dört yedek üye vardı. Tamamını cumhurbaşkanı atıyordu. Şimdi yeni öneride üye, 15’e düşüyor. Üçü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden. Cumhurbaşkanı 12 kişi atayacak. Bunlar derslerini çalışmıyorlar” dedi.