Erdoğan'dan Çin'de flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G20 Zirvesi için gittiği Çin'de basın toplantısı düzenliyor.

Erdoğan'dan Çin'de flaş açıklamalar
Milliyet'te yer alan habere göre Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Terörizm ve mülteci sorunu Antalya zirvesinde G20 gündeminde yer alıyordu. Bizim bu konudaki hassassiyetimizin ne kadar yerinde olduğunu açık ve net olarak göstermiştir. Mülteci sorunu konusunda iyi bir sınav verilemedi. Topraklarında 3 milyon Suriyeli ve Iraklıyı şu anda barındıran bir ülke olarak Türkiye bu konunun en önde gelen mutataplarından biridir. 3 milyon mülteciye evsahipliği yaparken, bizim şu anda yaptığımız harcama 12 milyar doların üzerindedir. STK'ların harcamalarıyla 25 milyar dolara ulaşmaktadır.

Antalya'daki G20 zirvesinde Suriye'de güvenli bölge oluşturmak suretiyle burada mülteci sorununu çözebiliriz diye ısrarla söyledik. Şimdi bu zirvede de bu konuyu açtık, kendilerine bunu söyledik. Prensipte kimsenin karşı çıkmadığı bu teklifin hayata geçirilmesi konusunda hiçbir ülke somut adım atmamıştır. Suriye krizi yeni ülkelerin sahaya inmesiyle içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Suriye meselesi dünyanın kanayan yarası olmayı sürdürüyor.

KATİL ESED'İ SAVUNMAK UTANÇ KAYNAĞI

Şu an itibariyle Suriye'de öldürülenlerin sayısı 600 bini aşmıştır.  Katil Esed'in görevinde durmasını savunmak, insanlık adına, bizler için utanç vericidir. Mülteciler konusunda sınırları kapatması meselesini ibretle izliyoruz.

Türkiye dışarıdan yardım gelse de, gelmese de bu evsahipliğini yapmaya devam edecektir. Suriye'den, Irak'tan gelenlere de din, dil, ırk ayrımı yapmadan bu evsahipliğini yapmaya devam edecektir. Başta Suriye olmak üzere bölgedeki sorunlar çözülmeden mülteci sorununun çözülmesi de mümkün değildir.

ASKER KILIĞINA GİRMİŞ TERÖRİSTLER

Terörizm her gün yeni formlara bürünerek dünyayı tehdit etmeyi sürdürüyor. Türkiye'nin 15 Temmuz'da yaşadığı darbe girişimi terörizmin yeni görünen bir yüzüdür. PKK ve DAEŞ gibi terör örgütlerle mücadele eden Türkiye asker kılığına girmiş teröristlerin hedefi olmuştur. Böyle bir saldırı karşısında her meslekten, her kökenden 241 vatandaşımız şehit olmuştur. Ben milletimle iftihar ediyorum. Girişimin olduğu gece sadece bir telefon bağlantısı ile halkı sokağa çağırdım. 10 binlerce insan o gece havalimanında bizi bekliyordu. Onlar F-16'lardan, tanklardan korkmuyordu.

DÜNYAYA FETÖ ÇAĞRISI

Ülkemiz dünya demokrasi tarihine yeni sayfalar açacak bir süreç başlattı. FETÖ denilen bu örgütün dünya çapında 170 ülkede faaliyet gösteren bir yapı olduğu unutulmamalı. Tüm dünyayı bu örgüte karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz.Teröristin iyisi kötüsü olmaz. Teröristlerin hepsi lanetlidir. Terör örgütleri arasında ayrım yapılarak bir yerlere fatura çıkarılmaya çalışılıyorsa bu bumerang gibi gelir o ülkeleri de vurur."