Erdoğan'dan 'dokunulmazlık' mesajları!..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis’te dokunulmazlıklarla ilgili tarihi bir oylama yapıldığını belirterek, “Benim milletim bu ülkede suçlu olan parlamenterleri, bölücü terör örgütünün desteklediklerini bu parlamentoda görmek istemiyor. Alın yargılayın, bedeli neyse ödesinler” dedi.

Erdoğan'dan 'dokunulmazlık' mesajları!..
Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre baba ocağı Rize’deki iki günlük programı için dün Cumhurbaşkanlığı’na ait özel uçakla Trabzon’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Havalimanı’nda otobüsün üzerinden kendisini bekleyen kalabalığa kısa bir konuşma yaptı.

Meclis’te dokunulmazlıklarla ilgili görüşmeler sürerken önemli mesajlar veren Erdoğan, “Hainleri Meclis’ten çıkarın” sesleri üzerine “İnşallah” dedi. Erdoğan’a seyahatinde eşi Emine Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da eşlik etti. Daha sonra helikopterle Rize’ye geçen Erdoğan, cuma namazını Sahil Camisi’nde kıldı. Erdoğan, şehitler için düzenlenen mevlitte cami hoparlöründen Fatiha Suresi ile Bakara Suresi’nin ilk beş ayetini okudu. Daha sonra Rizeli hemşehrilerine seslenen Erdoğan, şu mesajları verdi:

“Bizi bölmek isteyenler olabilir bunlara kulak asmayacağız, onlara dirseğimizin tersiyle haydi güle güle diyeceğiz. Çünkü biz gücümüzü işte şu birlikten aldık. (İşte ordu işte komutan sloganları üzerine) Şunu unutmayın burası ordu değil, bizim bir ordumuz var Türk Silahlı Kuvvetleri. İnanıyorum ki sizler bir ümmet bilinci içinde yürüyeceksiniz. Ülkemiz üzerinde yaşanan oyunları görüyorsunuz değil mi? Her gün şehitlerimiz var, ama şehitler tepesi boş değil. Şehitlik makamı sıradan bir makam değil. Bu topluluk şehadete susamış bir topluluk.

Ana muhalefet partisinin başındaki, şahsımla alakalı çok çirkin ifadeler kullanıyor. Diktatör, diktatör bozuntusu gibi ifadeler. Önce sen aynaya bak. Eğer diktatörün Cumhurbaşkanı olduğu bir ülkeyse Türkiye, sana bunu söyletmezler, bunu konuşturmaz. Adeta ağızlarından afedersiniz salyalar akıyor. Dokunulmazlıklarla ilgili ‘biz destekliyoruz’ dediler. İki gün önce yapılanda desteklemediler. Bugün, nasıl olduysa geri döndüler. Bir hikmet var. Bugün de hamdolsun 376’ya kadar çıktı. Böylece referanduma gerek kalmadı. Referanduma gidilseydi ne olacaktı? Millet, en az 70-80 ile ders verecekti.

Benim milletim suçlu olan parlamenterleri bu parlamentoda görmek istemiyor. Hele hele bölücü terör örgütünün desteklediklerini bu parlamentoda görmek istemiyor. Şu anda iktidar partisi, bunun yanında MHP, bu konuda diyorlar ki ‘burada olmamaları lazım.’ Bunun bedelini niçin parlamento ödesin? Parlamentoya yargı gönderdi mi fezlekelerini, gönderdi. Onlar da fezleke dosyalarını nereye gönderecekler, yargıya. Alın yargılayın bedeli neyse ödesinler. Olması gereken o değil mi?”

'HÂLÂ ALDANIYOR MUSUNUZ'

“Tek devletimiz var, Türkiye Cumhuriyeti Devleti o kadar. Ha şimdi bunlar bir kısmı Pensilvanya’da bir kısmı Avrupa’nın bazı ülkelerinde bir kısmı başka yerlerde. Niye kaçıyorsunuz dürüstseniz, samimiyseniz, suçlu değilseniz niye bu topraklarda değilsiniz? Ne demiştik, inlerine gireceğiz. Girdik mi, ben şimdi buradan paralel devlet yapılanmasının içinde yer alanlara sesleniyorum. Ey kardeşlerim hâlâ aldanıyor musunuz? Bölücü terör örgütüyle omuz omuza olan, bu sizi yönetenlerle nasıl beraber oluyorsunuz? Bu CHP ile beraber olanlarla siz nasıl beraber oluyorsunuz? Bunlara bir tanım getirdim.

Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet. Bunların tanımı bu. Onlara gönül verenler samimi, bir şey demem ama ortada tüccarlar var. Onların sırtında himmetti şuydu buydu, neleri götürdüler neleri. Zekatı, sadakayı, himmeti, her şeyi götürdüler. Üstünde ne var, ihanet. İnanıyorum ki onlara gönül veren kardeşlerim de bir aldanmışlığın içinde. İnşallah fark ederler de yol erkenken dönerler.”


YÜKSEK YARGI BAŞKANLARI BUGÜN ÇAY TOPLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize ziyaretine eşlik eden Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile Danıştay Başkanı Zerrin Güngör bugün de çay toplamaya gidecekler. Erdoğan bu konuda “Yüksek yargı organlarımızın başkanlarından oluşan çok kıymetli misafirlerimizle bir çayı tahlil edelim dediler, bizler de memnuniyetle dedik. İnşallah bu ziyaretimiz bu yönüyle de anlamlı olacaktır. Sadece sofralarımızda çayı içmek değil, bunun nasıl elde edildiğini, toplandığını görmek de o dünyamıza ayrı zenginlik katacaktır” dedi.