Erdoğan'dan o isme sert yanıt

Erdoğan: "Çıkmış birileri diyor ki sen yalnızsın. Bunlar çok zavallı ya, ben cumhurun başkanıyım. Kendini bil haddini bil neslini bil."

Erdoğan'dan o isme sert yanıt
Milliyet'in haberine göre çözüm süreci ile ilgili tartışmalar son günlerde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamaları ile farklı bir boyut kazanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün muhtarlara seslendi...

İşte açıklamalarından çarpıcı satırlar...

Yüz yıldır kendi ürettiğimiz sorunlarla değil, bu coğrafyanın topraklarına göz dikenlerin ürettiği sorunlarla uğraşıyoruz. Biz eğer bu coğrafyanın insanları olarak bir birimize kenetlenebilsek inanın dışarıdan hiç kimse gelip de bizim ağzımızın tadını bozamaz.

Sünniler ile Şiilerin bir birine saldırıları o terör örgütlerine değil onları kukla gibi kullananlara yarar sağlıyor. Şii yada Sünni üzerine bombaları bağlayıp bir camiye gönderebiliyorlar. Ama inanın ne Sünni kazanıyor ne Şii, Ne Türk kazanıyor, ne Kürt.

6-7 Ekim olaylarında olanları unutmayalım. Vatandaşlarımızın iş yerlerinin, araçlarının nasıl yakıldığını unutmayalım.

KÜRTLERLE TÜRKLERİ AYIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Açın bin yıllık tarihe bakın Kürtlerin en zor zamanlarında yanlarında Türkler vardı. Açın tarihe bakın Türklerin en zor zamanında yanlarında Kürtler vardı. 1. dünya savaşından beri Kürtlerle Türkleri bir birinden ayırmaya çalışıyorlar.

"Devletin sorunları kabul ederek, çözüm  çabasına girmesiyle birlikte Kürt sorunu kavramı ARTık geçerliliğini yitirmiştir.  Ben 'Kürt sorunu yoktur' dediğimde, bunu son derece art niyetli şekilde başka  yerlere çekmeye çalışıyorlar. Oysa benim söylediğim son derece açıktır.  Türkiye'de artık Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimin sorunları vardır."

"Sanki bu ülkede Kürt sorunundan başka bir  mesele yok. Yatıyorlar, kalkıyorlar bunu konuşuyorlar. Bu, bir ülkeyi bölmeye  gayret etmektir. Bu, ayrımcılıktır. Bu nüans son derece önemli."

"Kürt kardeşlerimize bakışımızda, Kürt kardeşlerimizin sorunlarına bakışımızda inanın 40 yıl önce neredeysek bugün de oradayız. Bizde hiç kırıklık göremezsiniz, istikametimizin sarsıldığını göremezsiniz. 40 yıl, 30 yıl, 13 yıl önce ne dediysek bugün de aynısını söylüyoruz."

"Her ne pahasına olursa olsun, tek başımıza da kalsak, son nefesimize kadar bu ülkede Çözüm Süreci ile formüle ettiğimiz kardeşliği tesis etmenin mücadelesini sürdüreceğiz. Ancak hiç kimsenin de benim Kürt kardeşlerimi zehirlemesine, Kürt kardeşlerim nezdinde haksız bir meşruiyet kazanmasına, haksız bir muhataplık kazanmasına müsaade edemeyiz, etmemeliyiz."

"Silahların gölgesinde barış olmaz. Hele hele verilen sözlerin defalarca çiğnendiği, vaatlerin defalarca bozulduğu, itimadın tahrip olduğu bir ortamda somut adımları görmeden daha ileriye gidemeyiz."

ÇÖZÜM SÜRECİ

"Şimdi çıkmışlar utanmadan, sıkılmadan, 'Cumhurbaşkanı çözümün karşısında' diye tezvirat yapıyorlar. Cumhurbaşkanı çözümün yanında mı, karşısında mı geriye dönüp 12 yıllık döneme bakarsın, görürsün."

 "Türk'ü ile Kürt'ü ile milletimize güvenerek yola çıktık. Biz, milletimizle birlikte yolumuza devam eder, silahlara rağmen, silahların tasallutunda siyaset yapanlara rağmen bu meseleyi çözeriz."

"Çözüm Süreci eğer bugünlere kadar geldiyse açık söylüyorum, onlara rağmen geldi, bölücü terör örgütüne, onların temsilcilerine rağmen buraya kadar geldi. Eğer, onların bu samimiyetsizlikleri, bu iki yüzlülükleri karşısında farklı tepkiler ortaya koysaydık, Türkiye 'Çözüm Süreci' diye bir umudu hiçbir zaman yaşamayacaktı."

"Eğer eleştiriyorsam bunu ülkem, milletim, çözüm, kardeşlik, barış adına yapıyorum. Biz dertliyiz. Dert adamı söyletir."


BUNLAR ÇOK ZAVALLI YA!

Erdoğan, Dün HDP eş başkanı Demirtaş'ın 'Sen yalnızsın biz milyonlarız" çıkışına yanıt verdi.  "Çıkmış birileri diyor sen yalnızsın. Bunlar çok zavallı ya, ben cumhurun başkanıyım. Kendini bil haddini bil neslini bil."