Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'da kabul edilen tasarıya sert tepki!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Parlamentesu'nda kabul edilen soykırım tasarısıyla ilgili konuştu. Erdoğan,"İlişkilerimiz ciddi şekilde etkilenecek" dedi.

Erdoğan'dan sert "Almanya" tepkisi!..
Milliyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kenya Cumhurbaşkanı  Uhuru Kenyatta ile baş başa görüştü. İki lider görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Almanya Federal Parlamentosu'nin 1915 Ermeni Olayları’nı ‘soykırım’ olarak niteleyen yasa tasarısını kabul etmesi ile ilgili soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Başbakanımız ile görüştük. İlk adamımız Büyükelçiyi istişarelerde bulunmak üzere Türkiye'ye çağırmak. Alman Parlamentosu'nun aldığı bu karar aslında Almanya Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyecek bir karardır. Nasıl bir adım atarız bunları konuşacağız. Asıl atmamız gereken adımları atacağız. Alman Parlementosu'ndaki metinlerin değerlendirmesi yapılacak nihai kararımızı vereceğiz."

Merkel'den ilk yorum geldi

Alman Federal Meclisi  1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesiyle ilgili Almanya Başbakanı Angela Merkel'den "Almanya'nın Türkiye ile ilişkileri güçlüdür" ifadesini kullandı.

Bu arada Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier programları nedeniyle oylamaya katılmamıştı.

Binali Yıldırım açıkladı: "Berlin Büyükelçisi Türkiye'ye çağrıldı"

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da Osmanlı Halk Pazarı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada Almanya'nın onayladığı "soykırım" tasarısını Türkiye'nin kabul etmediğini belirterek Türkiye'nin Berlin Büyükelçisinin istişare için Türkiye'ye çağrıldığını açıkladı.

Muhalefetten "soykırım" yanıtı

Almanya Federal Meclisi, Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile muhalefetteki Yeşiller'in ortak girişimi ile federal meclise gelen sözde "Ermeni soykırımı" tasarısını kabul etti.

Türkiye'de de muhalefet kanadından Almanya'nın bu soykırım onayına yanıt gecikmedi.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL

"Bu karar kendi kara yüzlerini ortaya koymuştur."

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL

"Alman Federal Meclisi'nin kararını şiddetle kınıyoruz. Türkiye- Ermenistan ilişkilerini normalleştirmek bir yana sorunu derinleştirecektir."