Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terör çıkışı!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı çevrelerin yol ayrımında olduğunu belirterek, "Ya bizim yanımızda olacaklar yada teröristlerin yanında yer alacaklar" dedi.

Erdoğan'dan terör çıkışı!..
Milliyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tıp Bayramı nedeniyle doktorlarla akşam yemeği programında konuştu. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen programda Ankara'da yaşanan terör eylemini lanetleyen Erdoğan, saldırının Kızılay'da yapılmasına dikkat çekti. Erdoğan şunları söyledi:

"Ankara'nın Kızılay semti, rastgele bir yer değildir. Kızılay tüm Türkiye'nin ortalamasını temsil eden sembolik bir merkezdir. Daha önceki saldırıların özel hedefleri olduğunu görüyoruz. Ancak son saldırı, Ankara'da yaşayan bulunma ihtimali olan bir yerde, Pazar gibi insan çeşitliliğin en fazla olduğu bir günde, kalabalığın en fazla olduğu akşam saatlerinde düzenleniyor. Kızılay'daki eylem, şu yada bu kesime değil, doğrudan toplumun tamamına yönelik bir saldırı olması dolayısıyla terör örgütünün gerçek yüzünü gösteren bir saldırıdır. Bugüne kadar, bir milletin tamamına savaş açıp kazanan bir terör örgütü yoktur, hiçbir terörist yoktur."

"TERÖR VE TERÖRİST TANIMINI YENİDEN YAPARAK CEZA KANUNUMUZA DERÇ ETMELİYİZ"

Terör ve terörist tanımının bir daha yapılması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Elinde silahı olan, bombası olan terörist ile ünvanını, kalemini amacına ulaşabilmesi için teröristin emrine verenin de hiçbir farkı yoktur. Ünvanının milletvekili olması, akademisyen olması, yazar, gazeteci olması o kişinin aslında bir terörist olduğu gerçeğini değiştirmez. O eylemin amacına ulaşmasını sağlayan bu destekçilerdir, bu yardakçılardır. Bu bakımdan terör ve terörist tanımını yeniden yaparak ceza kanunumuza derç etmeliyiz diye düşünüyorum" diye konuştu.

"ÜLKEMİZDEKİ VE DÜNYADAKİ BİR TAKIM ÇEVRELER BİR YOL AYRIMINDALAR"

Bazı çevrelerin yol ayrımında olduğunu ifade eden Erdoğan, "Ya bizim yanımızda olacaklar yada teröristlerin yanında yer alacaklar" dedi. Erdoğan şunları söyledi, "Bu mesele düşünce özgürlüğü, basın özgürlüğü veya örgütlenme özgürlüğü değildir. Bu mesele, milletimizin hayatına kasteden alçaklarla daha etkili mücadele edebilme meselesidir. Ülkemizdeki ve dünyadaki bir takım çevreler bir yol ayrımındalar. Ya bizim yanımızda olacaklar yada teröristlerin yanında yer alacaklar. Bu işin ortası yoktur. Ama ile, fakat ile başlayan açıklamaları bu yöndeki tavırları, teröristin yanında yer alma ikrarı olarak görüyoruz."

"BİZ BU BİRLİKTELİĞİMİZİ, BİR ARAYA GELEREK SÜRDÜRECEĞİZ"


"Terörün en büyük amacının ülkenin ve toplumun gündemini kendi kontrollerine almaktır" diyen Erdoğan, "Dün bazı arkadaşlarım, akşam geç saatlerde bu programı iptal mi etsek dediler. Dedim ki 'teröristeri mi sevindireceğiz?' Biz yoluma aynen devam edeceğiz. Ha nedir, Ferhat Göçer kardeşimizi dinleyecektik, onu bir başka zamanda dinleriz. Ama biz bu birlikteliğimizi, bir araya gelerek sürdüreceğiz. Onları sevindirmeyeceğiz, yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuştu.