Erdoğan'ı kızdıran 'ölçüsüz övgülerle' dolu şiirler

Aşırı övgü ifadeleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisini çeken ve toplatılması talep edilen "Erdoğanname" adlı şiir kitabında ifadeler dikkat çekti. Erdoğan'a aşırı övgü dolu şiirler içeren kitapta, Erdoğan için ‘Soyu yüce' ifadesi kullanıldı.

Erdoğan'ı kızdıran 'ölçüsüz övgülerle' dolu şiirler
Hürriyet'te yer alan habere göre Erdoğan'dan ‘Allah'ın yeryüzündeki gölgesi' diye bahseden yazar Edip Dede Yağmurlu, tanıtım bülteninde kitabı yazma gerekçesinden bahsederken, "Son asırda Rabbimin İslam Ümmetini darlık ve zorluktan kurtarması için gönderdiği; hainlere karşı kalkan olup ailesiyle birlikte zalimin karşısında ve mazlumun yanında duran, soyları yüce Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ve çocukları ve torunları için yazmış bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

‘SIĞIN ERDOĞAN'A'

Öte yandan söz konusu kitapta yer alan bir şiirde "Aklın varsa gel teslim-i can eyle; Sığın Erdoğan'a.." ifadelerinin kullanıldığı belirtildi.

Kitabın tanıdım bülteninde ‘iyi bir Osmanlı tarihçisi' olarak anılan Edip Dede Yağmurlu ve kitabı hakkında ise şu ifadeler yer alıyor: "O, Osmanlı tarihindeki önemli olayları ve tarihi şahsiyetleri; boynu bükük itilip kakılmış, horlanmış İslam Ümmetini 21. Asırda kendine getirip ayağa kaldıran, şan ve şerefinin azizliğini anımsatan, hizmetleri ebediyyen hatırlanacak olan Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kader/hizmet arkadaşlarıyla harmanladı. İşte bu Erdoğannâme, Edip Yağmurlu'nun dört yılda kaleme aldığı yüzlerce şiir arasından seçilerek meydana geldi ve kitaplaştırıldı."

"PENSİLVANYA'DAKİ SEFİL FARE"


Edip Dede Yağmurlu, dört senede tamamladığını belirttiği şiir kitabında Erdoğan'a ve eşine övgülerde bulunurken, Fetullah Gülen'e ise ‘Pensilvanya'daki sefil fare' dedi.

EMİNE ERDOĞAN'A ÖVGÜ ŞİİRİ

Kitapta MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın adına yazılmış bir şiir de yer aldı. Kitabın yayınevi tarafından yazılan önsözü “Seni seviyoruz uzun adam” diye başladı, “La tahzen innalahe mean, Hüzne kapılma Allah bizimledir” diye devam etti.

Kitapta Erdoğan ve birlikte siyaset yaptığı isimlerin yanı sıra Eşi Emine Erdoğan'a ithaf edilen 300'ün üzerinde şiir ve fotoğraf da yer aldı. Emine Erdoğan için "Erdoğan cumhuriyetteki ilk kahraman, Emine hanım hiç gitmez yanından, yüzde 50'si Erdoğan'dansa kahramanlığın, yüzde 50'si de Emine Hanım'dan” diye yazıldı.

MİT MÜSTEŞARI İÇİN DE ŞİİR VAR

MİT Müsteşarı Hakan Fidan için de ”Her ne ki yaparsan, desteğimiz tam. Nadir çıkar Erdoğan'dan sonra senin gibi adam. Bir Erdoğan bir Hakan Fidan, her ikisi de adam gibi adam” şiiri yer aldı. ”Huruç eyledik baş açık yalındı ayak, Çarpışmak üzre hainlerle , elde telefon ve al bayrak, şehitler köprüsüne kafilelerle. Kırıldı kafalar kol ve bacak, köprü şehide oldu salıncak, Ölümden öte köy var mıdır ki? Ölürse şehid, kalırsa said'tir ancak” dizeleri için de ”Yeni İstiklal Marşı” denildi.