Eren Erdem savcıya da itiraf etti

CHP eski milletvekili Eren Erdem, MİT TIR'ları ilgili belgeleri kendisine CHP’li Bülent Tezcan’ın verdiğini savcılıkta itiraf etti. Erdem, MİT TIR’ları belgelerini almak için CHP’nin Genel Merkezi’nde Bülent Tezcan’la görüştüğünü, Tezcan’ın belgeleri kargo yoluyla kendisine yolladığını söyledi.

Eren Erdem savcıya da itiraf etti
Yeni Şafak Gazetesi'nden Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre CHP eski Milletvekili Eren Erdem, FETÖ'cüler koordine ettiği MİT TIR'ları baskınıyla ilgili belgeleri kendisine CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın verdiğini savcılıkta da itiraf etti.

İstanbul Başsavcılığı, Erdem’in 22 Mayıs 2018 tarihinde bir televizyon programında “MİT TIR’ları belgelerini bana Bülent Tezcan verdi” şeklindeki açıklamaları üzerine soruşturma başlattı. Karşı Gazetesi çalışan ve yöneticilerine yönelik dava kapsamında tutuklanan Erdem, cezaevinden İstanbul Adliyesi’ne getirilerek ‘tanık’ sıfatıyla ifade verdi.

KARGOYLA GÖNDERDİ

Erdem, MİT TIR’ları görüntülerinin kendisine ulaşmasıyla ilgili şunları anlattı: “2014 yılında serbest gazeteci olarak çalıştığım dönemde, Bülent Tezcan, kamuoyunda ‘MİT TIR’ları olarak bilinen olayla ilgili televizyonda basın açıklaması yapıyordu. TIR’larla ilgili belgelerin elinde olduğunu sallayarak göstermişti. Ben bu haberi izledikten sonra hemen Ankara’ya gittim. Tezcan ile CHP Genel Merkezi’ndeki odasında görüştüm. Israrla bu belgeleri istedim. Tezcan, bu belgeleri daha sonra kargo ile gönderdi.”

GİZLİ İBARESİ VARDI

“Belgeleri gördüğümde hepsi kağıda basılmış evraklardı. Üzerlerinde gizli ibaresi vardı. Ben herhangi bir yerde bu evrakları paylaşmadım. Hiç kimseye vermedim. Daha sonra evrakları imha ettim. Sadece birkaç sayfası bende kaldı.”

HAKİM UYARMIŞ

“Daha sonra mayıs ayında ismini vermek istemediğim bir hakim bana ulaştı.
'Seni MİT TIR’ları belgesini Fetullahçılardan aldı' diye tutuklayacaklar, bununla ilgili bir açıklama yapsan iyi olur' diyerek dostça bir telkinde bulundu. Ben de söz konusu konuşmayı gerçekleştirdim.”