Eren Erdem'in yurt dışına çıkışına izin verilmedi

CHP'de 24 Haziran seçimleri için Milletvekilleri aday listesi açıklandıktan sonra parti karışmaya başlamıştı. Gelen son dakika haberine göre yeniden aday gösterilmeyen Eren Erdem'in yurt dışına çıkışına izin verilmedi.

Eren Erdem'in yurt dışına çıkışına izin verilmedi
Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre CHP'de 24 Haziran seçimlerine ilişkin aday listeleri açıklandığında en büyük şoklardan birisini yaşayan ve yeniden milletvekili adayı yapılmayan İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında FETÖ'ye yardım suçunun da aralarında bulunduğu 3 ayrı suçtan 22 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

HAVALİMANI'NDAN GERİ ÇEVRİLDİ

Eren Erdem hakkındaki iddianamenin kabulü ile birlikte hakkında yurtdışına çıkış yasağı da konuldu.

Bu gelişmelerden habersiz şekilde eşi ve çocuğu ile Almanya'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen Eren Erdem'in uçağa binmesine izin verilmedi. Eren Erdem'in eşi ve çocuğu uçağa alınırken Erdem Havalimanı'ndan geri çevrildi.

SOMUT OLGULAR BULUNMAKTADIR

Erdem hakkında verilen İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen yurtdışına çıkış yasağının kaçma gerekçesine dayandırıldı. Kararda. "Sanık hakkında kuvvetli suç şüphesini gösteren ve sanığın kaçacağı şüphesini uyandıran somut olgular bulunmaktadır" denildi.

19 EYLÜL GÜNÜ SAAT 10:00'DA...

Eren Erdem 19 Eylül 2018 günü saat 10.00'da hakim karşısına çıkacak.

YASA DIŞI BELGELER TEMİN ETTİĞİ...

FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan CHP'li milletvekili Eren Erdem'in FETÖ'ye yardımın da aralarında bulunduğu 3 ayrı suç kapsamında 9.5 yıldan 22 yıla kadar hapsi istenmişti. Erdem'in gazetenin muhabirlerinden Ufuk Köroğlu'nu kullanarak FETÖ'cü polis şefi Yakup Saygılı'dan yasa dışı belgeler temin ettiği, elde edilen dökümanları FETÖ'nün planı doğrultusunda hükümeti bertaraf etmek için kullandığı iddianamede yer almıştı. İstanbul cumhuriyet Başsavcı Vekili Fahri Tosun tarafından hazırlanan İddianamede, Erdem'in FETÖ'nün amaçları doğrultusunda hareket ettiğine işaret edilmişti.

Eren Erdem'in yurt dışına çıkışına izin verilmedi