Ergüder Yoldaş son yolculuğuna uğurlandı!..

Türkiye’nin önemli müzisyenlerinden Ergüder Yoldaş için İzmir’de cenaze töreni düzenlenirken, sanatçı dostları usta müzisyeni son yolculuğunda yalnız bıraktı.

Ergüder Yoldaş son yolculuğuna uğurlandı!..
İHA'da yer alan habere göre İzmir’de tedavi gördüğü özel bir hastanede hayatını kaybeden sanat dünyasının en önemli isimlerinden Ergüder Yoldaş için İzmir’in Balçova ilçesinde cenaze töreni düzelendi. ’Sultan-ı Yegah’ isimli şarkının bestecisi olarak ün yapan ve yaşamının son yıllarında Alzheimer ve KOAH hastalığıyla mücadele eden 77 yaşındaki usta sanatçının cenazesinde duygu dolu anlar yaşandı. Ergüder Yoldaş’ın büyük oğlu Mustafa Yoldaş, törende konuşmakta güçlük çekti.

Yoldaş, "Türk sanat dünyasına büyük eserler kazandırdı. Son dönemlerinde de yine besteler hazırlamış, yapmış. Onları değerlendirip Türk müzik hayatına kazandıracağız. İki hafta önce amcam Adil Ergüder Yoldaş’ı da kaybettik. Büyük bir üzüntü içerisindeyiz aileden iki kişiyi kaybettik" dedi.


SANATÇI DOSTLARI CENAZEYE KATILMADI

Niyazi Uğur Camii’nde düzenlenen törende, sanatçının ailesi ve yakınları da ayakta durmakta güçlük çekti. Sanat dünyasından büyük bir katılımın beklendiği cenazeye, ünlü bestecinin dostları katılmadı.

Türkiye’nin Mozart’ı olarak anılan ünlü müzisyenin cenazesindeki bu manzara ise bazı kişiler tarafından ’vefasızlık’ olarak nitelendirildi. Ergüder Yoldaş, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere gözyaşları arasında Urla ilçesine gönderildi.

ERGÜDER YOLDAŞ KİMDİR?

Ergüder Yoldaş, 1976’da ses sanatçısı Nur Yoldaş’la hayatını birleştirdi. 70 ve 80’li yılların çok önemli bestecisi olan Yoldaş, Türk pop müziğine ’Sultan-ı Yegah’ gibi bir başyapıt armağan etti. 80’lerde, makam müziğiyle popun en iyi, en rafine bileşimini oluşturdu. Uluslararası yarışmalarda birincilik ödülleri aldı. İstanbul Şehir Tiyatroları ve İstanbul Festivali direktörlüğü yaptı. 1981’de bestelediği, eşi Nur Yoldaş’ın seslendirdiği Attila İlhan’ın şiiri Sultan-ı Yegah 45’liğiyle Türk popunda çığır açtı. 1991 yılından sonra uzun süre İstanbul, Büyükada’da inzivada yaşamayı seçti.

Son olarak İzmir’de kız kardeşinin yanına yerleşmişti.
Konular Müzik