Erhan Çelik sınırda haber nöbeti tuttu!

TRT 1 Ana Haber'i sunan Erhan Çelik, Türkiye’nin Irak sınırındaki son karakolu olan Kurt Dağı Üst Bölgesi’nde Mehmetçikle 48 saat geçirdi...

Erhan Çelik sınırda haber nöbeti tuttu!
MedyaRadar'da yer alan habere göre TRT1 Ana Haber ekibi ve Genelkurmay Başkanlığı’nın ortaklaşa planladığı özel bir program çerçevesinde Erhan Çelik ve Haber ekibi, Türkiye’nin Irak sınırındaki son karakolu olan Kurt Dağı Üst Bölgesi’nde geçtiğimiz hafta sonu toplam 48 saat geçirdi.

Erhan Çelik sınırda haber nöbeti tuttu!

Erhan Çelik ve beraberindeki ekip, ilk olarak askeri helikopteri ile sınıra en yakın noktaya indirildi.

Buradan anti mayın sistemli zırhlı araçlarla karakolun olduğu noktaya çıkarılan ekip, 2 gün boyunca burada kalarak, görev yapan askeri personelin her anına tanıklık etti.

Sabaha karşı teröristlerin yerinin tespit edilmesi ile başlayan operasyonda Havan silahı ile bulundukları yerde etkisiz hale getirilen 2 teröristin ardından bir teröristte uzun namlulu silahlarla ölü olarak ele geçirildi. Ve haber ekibi tüm bu anlarda saldırı hedefindeki karakolda çatışmanın bitmesini bekledi.

Çatışmanın ardından ekip, sabaha karşı karakola en yakın birlik olan Besta Tabur Komutanlığı’na götürüldü.

Riskli bir haber yolculuğu yapan ekibin tanıklık ettiği 48 saatin öyküsü bu akşam Erhan Çelik ile TRT1 Ana Haber’de ekrana gelecek. 

Habere ilişkin tanıtım görüntülerini izlemek için haberin videosuna TIKLAYINIZ!..