Erkan Özerman: "Burak Özçivit'i çöpten çıkardım"

Ünlü organizatör Erkan Özerman “Ülkemizi Belçika’da alkışlattığım için çok mutluyum. Ancak vefasızlıklar da beni fena halde üzüyor” diyerek Kıvanç Tatlıtuğ ile Burak Özçivit’i anlattı.

Erkan Özerman: "Burak Özçivit'i çöpten çıkardım"
Sözcü'den Yüksel Şengül'ün röportajı...

Best Model markası, ülkemize bir muhteşem bir ilki yaşattı.

Çok mutluyum. Türkiye, Avrupa Birliği’nin 28 üyesinden olan 20 ülke ve 40 mankenin katılımıyla gerçekleşen Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan birinci Best Model European Comminity – Best Model Avrupa Birliği yarışması ile Avrupa Birliği’ne girdi.

Best Model, kaç yıldan bu yana Avrupa’da bizi temsil ediyor?

Yalnız Avrupa’da değil tüm dünyada bizi temsil eden Best Model Türkiye ve Best Model of The World yarışmaları 28 yıldır dünyaca ünlü mankenleri podyumlara ve televizyon dünyasına kazandırmaya devam ediyor. Avrupa Birliği’ne ulusal anlamda bir Türk markasını kabul ettirdiğim için çok mutluyum.

Gelelim 15 Kasım 2015 gecesine…

15 Kasım gecesi Brüksel Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi Salonları’ nda yapılan ve Avrupa Birliği’ne mensup 20 ülke mankenlerinin podyumda yarıştığı Best Model European Comminity Yarışması’nda Türkiye’den Yağmur Aydan, Özge Hoşgör, Yılmaz Kunt ve Ömer Samed Kurtulmuş ülkemizi temsil ettiler. Kırk mankenin katıldığı yarışmada Türkiye bir birincilik ve üç tane de mansiyon (Jüri Özel Ödülü ve Best Catwalk) ödülü kazanarak, ekip olarak da birinci oldu.

Türkiye yi temsil eden son yarışmacı Best Model Türkiye’de yarışan Özge Hoşgör, En İyi Yürüyen Best Catwalk ödülünü Kıbrıslı manken Batuhan Sadrazam ile paylaştı. Best Model National Costume ödülünü ise erkeklerde İngiltere’den Georges Mau kazandı. Bu mankenin dedesi Türk.

BURAK ÖZÇİVİT’İ ÇÖPTEN ÇIKARDIM

Erkan Bey, siz Best Model yarışmalarıyla pek çok ünlü oyuncu kazandırdınız.

Ben ilkokul öğretmeni gibiyim. Bir sürü öğrencim var, onlara okuma yazma öğretiyorum. Kenan İmirzalıoğlu’ndan Kıvanç Tatlıtuğ’a, Tolgahan Sayışman’dan Burak Özçivit’e kadar pek çok isim var. Deniz Akkaya, Şenay Akay var. Şenay en vefalısı.

Neden vefasızlık yapıyorlar?

Hanginiz öğretmenlerinizi ziyaret ediyorsunuz. Ben Galatasaray Lisesi’ndeki öğretmenlerimi asla ihmal etmedim.

Ama siz ihmal ediliyorsunuz… Oysa onlar için neler yapmadınız ki!

Burak Özçivit, bir fotoğrafçı stüdyosunda ofis boyluk yapıyordu. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle çağırdım. Yarışmaya aldım ve elemeler sırasında yurtdışına gittim. Döndüğümde elemeler için seçilen fotoğraflar arasında onunkini göremedim, çöpe atmışlar. Çöplüğe atılan fotoğraflar arasından Burak Özçivit’inkini bulup çıkarttım. Bakın şimdi nerelerde. Beni asıl üzen şey, Burak bu olayı anlatırken “Organizatör, fotoğrafımı çöpten çıkartarak elemelere girmemi sağladı” demesidir. “Buralara gelmemi sağlayan Erkan Özerman’a teşekkür ederim” demek bu kadar mı zor!

BURAK ÖZÇİVİT (FOTO GALERİ)

KIVANÇ’IN YALANLARI…

Kıvanç Tatlıtuğ’a iki yıl emek verdiniz.

Kıvanç (Tatlıtuğ)’a çatal bıçak tutmasını öğrettim. Elimden gelen her şeyi yaptım. Fransa’ya götürdüm, çabaladım. Hadi Kıvanç, Türkiye’ye dönüyoruz dedim. “Dönemem baba” dedi. Niye diye sorunca, “Ben asker kaçağıyım” cevabını verdi. Paris’te bir okula yazdırıp askerliğini tecil ettirmeye karar verdim. “Baba sana yalan söyledim, ben ortaokul mezunuyum” dedi. Ajansa gidip “Buna kontratı verin, konsolosluğa gidip burada oturduğunu kanıtlamak istiyorum. Askerliği de tecil olur” dedim, kefil oldum. Ama ben dönünce, onlardan aldığı avansları da cebine koyup, kontratı iplemeyerek Türkiye’ye geldi. Paris’teki ajans bana dava açtı. Her şeye dargın değilim ki. Bir yığın yazılar tekrarlandı, aramız iyiden iyiye bozuldu. Bunu yapanlar kendilerini bilir. Sanat dünyasındaki her taşın altından ben çıkarım.

KIVANÇ TATLITUĞ (FOTO GALERİ)

BAYRAK’IN BEYAZ FARKI

Yanılmıyorsam siz o gece Jüri Başkanı olarak görev yaptınız.

Jüri Başkanlığı yaptım. 15 kişilik jüri üyelerinin arasında ünlü sinema ve dizi oyuncuları, ünlü Avrupalı tasarımcıları vardı. Jüride bulunan Güngör Bayrak giydiği beyaz frakla gecenin ilgi odağı oldu. Türk jüri üyesi olarak kendi tasarımlarıyla da yarışmada bulunan modacımız Erol Albayrak da vardı. Atatürk giysilerinin benzerlerini yapan Hüseyin Özkan imzasını taşıyan 30 yıllık bir fraktı Bayrak’ın üzerindeki. Levon Kordonciyan, bu fraka bazı rötuşlar yaptı. Yılmaz Kunt ve Belçikalı Steenkamp Roussouw (Güney Afrika asıllı) aynı puanlamayı aldılar, fakat birincilik Türkiye’ye, ikincilik Belçika’ya verildi. Bayanlarda ise Kongo asıllı Belçikalı Miriam Mawule birinci oldu. Jüri içinde misafir ülkeye birincilik verilmemesini isteyenlerin baskısına rağmen Türkiye birinci seçildi.

Alınan özel ödül de diğerlerine benzemiyor galiba…

Belçika’yı dünyada tanımlayan çocuk sembolünden meydana gelen iki tane heykelcik Yağmur Aydan ve Ömer Samed Kurtulmuş’a Jüri Özel Ödülü olarak verildi.

Erkan Özerman: "Burak Özçivit'i çöpten çıkardım"
Konular Röportaj