Erkan Petekkaya 'o davayı' kaybetti

Ünlü oyuncu Erkan Petekkaya, hamburger devine; oğlunun zehirlendiğini iddia ederek açtığı davayı kaybetti.

Erkan Petekkaya 'o davayı' kaybetti
Sözcü'den Burcu Özen'in haberine göre "Paramparça" dizisinin ‘Cihan’ı Erkan Petekkaya, 2014 yılında oğlunun yediği hamburgerden zehirlendiğini iddia ederek, dünyaca ünlü hamburger zincirine dava açmıştı. Ünlü hamburger markasıyla mahkemelik olan Petekkaya’nın davası dün sonuçlandı. Petekkaya, davayı kaybederken; hamburger zinciri beraat etti.

NE OLMUŞTU?

Birkaç yıl önce, ünlü oyuncu Erkan Petekkaya, oğlu Cano’nun, ünlü hamburger zincirinde yediği tavuktan zehirlendiğini iddia ederek mahkemeye başvurmuş ve maddi tazminat istemediğini belirten Petekkaya, “Eve geldiğimizde kusuyor, elleri titriyordu. Durumu çok kötü görünüyordu. Hemen hastaneye götürdük, yemek zehirlenmesi teşhisi konuldu. Kimse insanların sağlığıyla oynamaya cesaret edemesin, insanlar da hakkını arama noktasında cesur olsunlar diye dava açtım” demişti.

Petekkaya’nın şikayeti üzerine, Hamburger zincirinin Kavacık şube sorumlusu Ebru Açar hakkında, taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak suçlamasıyla, 1 aydan 3 yıla kadar hapis ya da adli para cezası istemiyle iddianame hazırlanmış ve Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi de iddianameyi kabul etmişti.

Ünlü hamburger zinciri markası ise; “söz konusu vakada, iddianın tekil bir olay olduğuna ve iddia ile şirketimiz arasında herhangi bir neden-sonuç ilişkisini gösteren somut bulgular bulunmadığına dikkat çekmek isteriz” açıklamasında bulunmuştu.

PETEKKAYA DAVAYI KAYBETTİ

Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen mahkemede, Petekkaya ve hamburger zinciri arasında gerçekleşen dava dün sonuçlandı. Petekkaya davayı kaybetti; hamburger devi de beraat etti.