Ersan Gülüm Çin'i salladı!

Çin Süper Ligi’nin yeni sezondaki ilk gollerini milli oyuncumuz Ersan Adem Gülüm kaydetti.

Ersan Gülüm Çin'i salladı!
CİHAN'da yer alan habere göre Çin’in Hebei China Fortune forması giyen Ersan, önce kendi kalesine sonra rakip kaleye attığı gollerle tarihi bir başlangıç yaptı. Ersan attığı gollerle aynı zamanda Hebei China Fortune takımının Çin Süper Lig tarihindeki ilk gollerini kaydederek ayrıca adını tarihe yazdırdı.

Guangzhou R&F takımı ile deplasmanda karşılaşan Ersan Gülüm’lü Hebei China Fortune takımı ligin ilk maçında 2-1 galip gelmeyi başardı. Hebei ekibinin gollerini 11. dakikada kendi kalesine ve 28. dakikada Ersan Gülüm ve 41. dakikada da Gervinho kaydetti. Ersan’ın sol kanattan kullanılan serbest atışa yükselerek kafa vuruşuyla topu rakip filelere göndermesi, takımında moralleri arttırdı.

Hebei China Fortune’un ikinci golünü ise ara transferde Roma'dan gelen Gervinho kaydetti.

Gervinho, ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kaldı ve kaleciyi çalımlayarak topu ağlara gönderdi.

KARTAL İŞARETİ YAPTI

Geçtiğimiz Ocak ayında Beşiktaş’tan Çin ekibine 6 milyon Euro karşılığında transfer olan Ersan Gülüm, attığı golün sevinci sonrası kulübeye koştu ve 'kartal pençesi işareti' yaptı. Maça ilk 11'de başlayan Ersan, gösterdiği performansla ilk maçında büyük beğeni topladı.

Çin Süper Ligi’nde ilk resmi maçında önce kendi kalesine ardından da rakip kaleye attığı gollerle maça damgasını vuran Ersan Gülüm, mücadeleci futboluyla Çinli futbol severlerin beğenisini kazandı. Çinli futbol severler mikroblog siteleri üzeriden yaptıkları yorumlarda milli oyuncumuzu 'Türk Sergio Ramos'u olarak adlandırdı.

TÜRKLERDEN BÜYÜK DESTEK

Bu arada Çin Süper Lig’in ilk maçında Guangzhou ve çevre şehirlerde yaşayan Türk vatandaşları Ersan Gülüm’ü yalnız bırakmadı. Guangzhou Türk İşadamları Derneği (GUTİAD) tarafından organize edilen program ile bir araya gelen 50 Türk futbol sever, deplasman tribününden Ersan’a büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Maç boyunca Ersan’a destek veren Türk taraftar topluluğu, Çinliler tarafından beğeni topladı.
Konular Spor Haberleri