Ersun Yanal'ın inancı tam!

Ersun Yanal “Siz ne yapacağınızı biliyorsunuz” derken takım kaptanları Volkan ve Topal, “Bu bir seri değil, gelenek. Bu geleneği devam ettirip taraftarımızı sevindireceğiz” dedi.

Ersun Yanal'ın inancı tam!
Türkiye Gazetesi'nden Emin Uluç'un haberine göre tarihinin en kötü sezonunu geçiren Fenerbahçe, evinde oynayacağı Galatasaray derbisi öncesinde kenetlendi. Teknik direktör Ersun Yanal, dün düzenlenen toplantıda “Siz ne yapacağınızı biliyorsunuz” derken, takım kaptanları Volkan Demirel ve Mehmet Topal arkadaşlarıyla söyleşiyi sürdürdü. Kadıköy’de tribünleri dolduran taraftarları sevindirmek zorunda olduklarını söyleyen Volkan Demirel “Onların fedakârlıklarına karşı bu sezon verebileceğimiz en büyük ödül Galatasaray galibiyeti olacaktır. Ben futbol hayatım boyunca Kadıköy’de Galatasaray yenilgisi yaşamadım. Derbilerde en son yenilgimizi 14 yıl önce Beşiktaş’a karşı aldık. Bu bir seri değil, gelenek. Herkes bunu hissederek oynasın” dedi.

Kaybetmiyor

Takımın ikinci kaptanı Mehmet Topal da ilk yarıda 2-0’lık yenilgiden 2-2’ye getirdikleri Galatasaray maçını ve son olarak 3-0’dan 3-3’e getirdikleri Beşiktaş maçlarını hatırlatarak “Derbiler Fenerbahçe için her zaman başka anlam taşır. Biz takım olarak ne durumda olursak olalım, derbileri asla kaybedemeyiz. Bulunduğumuz durum gereği maç kaybetme lüksümüz yok, hele Galatasaray’a karşı hiç!” ifadelerinde bulundu. Sarı-lacivertliler derbiden zaferle ayrılacaklarına dair birbirlerine söz verdi. Kötü bir sezon geçirmesine rağmen Fenerbahçe, Ersun Yanal’ın göreve gelişinden sonra evinde 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederek hiç yenilmedi.

Aslan’a bileniyorlar

Fenerbahçe, Kadıköy’de karşılaşacağı Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdürdü. Can Bartu Tesisleri’nde teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, salonda yapılan sakatlık önleyici egzersizlerle başladı. Daha sonra sahaya çıkan oyuncular 5’e 2 top kapma ve pas çalışması yaptı. İdman dar alanda gerçekleştirilen çift kale maçla sona erdi.

Serdar-Skrtel gol arayacak

Fenerbahçe, dev derbinin şifreleri üzerinde duruyor. Sarı-lacivertliler, Luyinduma ve Marcao’nun yokluğunda savunmasında sıkıntı yaşayan Galatasaray’ı, kendi savunmacılarıyla vurmaya çalışacak. Teknik direktör Ersun Yanal, taktik çalışmalarda oyuncularına duran top organizasyonları çalıştırırken, savunma oyuncuları Serdar Aziz ve Skrtel’den gol istedi. Bu ikiliden serbest vuruşlarda ve kornerlerde rakip ceza sahasına gitmelerini isteyen Yanal “Belki de bu maçta kilidi açacak oyuncular siz olacaksınız” dedi. Sarı-lacivertlilerde duran topları idmanlarda olduğu gibi son dönemin parlayan yıldızı Zajc’ın kullanması bekleniyor.

Ekici’ye 3 maç ceza

PFDK, Ankaragücü maçında rakip takım oyuncusunun yüzüne omzuyla vuran ve ardından direkt kırmızı kart gören Mehmet Ekici’nin cezasını kesti. Kurul, ‘şiddetli hareket’ sebebiyle Ekici’ye 3 maç ve 13 bin lira ceza verdi. Sarı-lacivertli yönetimin de tecrübeli oyuncuya para cezası vermesi bekleniyor.

Soldado hırs yaptı

Fenerbahçe’nin golcüsü Soldado derbide gol atmayı istiyor. Sarı-lacivertli formayla Galatasaray’a karşı 3 maçta forma giyen Soldado’nun tarihî rekabette golü bulunmuyor. İspanyol, “Derbiler önemli ve özel karşılaşmalar. Ben de G.Saray gol atarak golcüler arasına adımı yazdıracağım” dedi.
Konular Spor Haberleri