Ertuğrul Özkök, Adnan Oktar'ın ekmeğine yağ mı sürdü?

Fatih Altaylı, Adnan Oktar'ın ağır suçlamalarla dolu davayı Türk basınının zaaflarını kullanarak sulandırdığını söyledi. Altaylı, köşe yazarlarını uyardı.

Ertuğrul Özkök, Adnan Oktar'ın ekmeğine yağ mı sürdü?
MedyaRadar'ın haberine göre Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün "Kediciklerim bikinilerini Havva Anamızdan aldılar" başlığıyla yayımlanan yazısını yorumladı.

Özkök'ün hafta sonu kaleme aldığı yazısı eleştirilerin hedefi olmuştu. Fatih Altaylı, Oktar'ın köşe yazarlarına yolladıkları mektupların yayınlanmasını sağlayarak, karanlık ve uluslararası bağlantılı örgütlerini zararsız gibi gösterme, meseleyi sulandırarak gündemden düşürme ve davayı hafifletme amacında olduğunu söyledi.

"Ertuğrul Özkök de farkından olmadan bu karanlık grubun ekmeğine başka bir yönden yağ sürmüş." yorumunda bulunan Fatih Altaylı köşe yazarlarını uyardı: Köşe yazarı dostlarımız, bu gruptan gelen mektupları, savunmaları yayınlayarak bu örgüte bilerek veya bilmeyerek destek verdiklerini bilsinler.

Fatih Altaylı'nın "Adnan Oktar’ın ekmeğine yağ sürenler" başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

Adnan Oktar denilen şahıs ve etrafındaki müritler. Son derece ağır suçlamalarla dolu davayı, Türk basının zaaflarını kullanarak son derece başarılı bir biçimde sulandırıyorlar.

Bazı köşe yazarlarına yollanan mektupların yayınlanmasını sağlayarak, bazı gazetecilerin meseleleri ciddiye almadan görsel meseleler üzerinden zirzopluk yapmasından medet umarak son derece karanlık ve uluslararası bağlantılı örgütlerini zararsız gibi gösterme, meseleyi sulandırarak gündemden düşürme ve davayı hafifletme amacındalar.

Köşe yazarı dostlarımız, bu gruptan gelen mektupları, savunmaları yayınlayarak bu örgüte bilerek veya bilmeyerek destek verdiklerini bilsinler.

Sevgili Ertuğrul Özkök de farkından olmadan bu karanlık grubun ekmeğine başka bir yönden yağ sürmüş.

Meseleyi magazinleştirerek, sanki ortada basit bir “Kedicik meselesi” varmış gibi yazarak bu örgütün karanlıkta kalmış yüzünü değil de, bol makyajlı estetikli yüzünü öne çıkarmış.

Dış bağlantıları, istihbarat örgütleri ve kimi odaklarla yakın bağlantıları nedeniyle bu tür “Psikolojik operasyon” işlerini iyi bilen Oktar’ın bundan çok memnun olduğunu söyleyebilirim.

Fatih ALTAYLI / Habertürk