Esed'den kimyasal saldırı!

Beşşar Esed rejimi ve Rus hava kuvvetleri, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye’de bir aylık ateşkes sağlanması kararı almasına karşın, Doğu Guta’yı vurmaya devam ediyor.

Esed'den kimyasal saldırı!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre kente dün düzenlenen saldırılarda 16 sivil daha yaşamını yitirdi. Önceki gün akşam saatlerinde de Şifoniye beldesi klor gazı içerikli kimyasal silahla vurulmuş, 16 sivil etkilenmişti. Ancak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, BMGK’nın Suriye’de ateşkes kararı hakkında, "Sahada faaliyet gösteren taraflar, kararın nasıl uygulanacağı konusunda anlaşmaya vardığında ateşkes başlayacak" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Lavrov, "Ateşkes, Rusya’nın desteğiyle Suriye ordusunun DEAŞ, El Nusra ve onlarla iş birliği yapan gruplara yönelik operasyonlarını kesinlikle kapsamıyor" diye konuştu. Lavrov’un sözleri, Esed rejiminin saldırıları için "yeni bahane" olarak değerlendirildi. Rusya Devlet Başkanı Putin ise Suriye’de insani yardım koridorunun sadece yerel saatle 09.00 ile 14.00 arasında açılması için saldırıların durdurulması talimatı verdi. Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Esed rejiminin BMGK'nın ateşkesine uyacağı bildirildi.

İran medyasına eleştiri

İran Meclisi Tahran Milletvekili Mahmud Sadıki, twitter üzerinden, ülkesinin resmi medyasını şu sözlerle eleştirdi: “Hem Doğu Guta’da hem de Arakan’da Müslümanlar katlediliyor fakat bizim resmi medyamızda hiç yansıtılmıyor.”