Esenler Otogarı ile ilgili flaş gelişme!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nı işleten şirketle olan sözleşmeyi, "amacına uygun kullanım yapılmadığı" gerekçesiyle feshettiği ve işletmeye “Otogarı 15 gün içinde tahliye et” yazısı gönderdiği öğrenildi.

Esenler Otogarı ile ilgili flaş gelişme!
Hürriyet'te yer alan habere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nı işleten şirketle olan sözleşmeyi, "amacına uygun kullanım yapılmadığı" gerekçesiyle feshettiği ve işletmeye “Otogarı 15 gün içinde tahliye et” yazısı gönderdiği öğrenildi.

9 Ağustos 2016 tarihli, İstanbul 17. Noterliği aracılığıyla gönderilen yazıda otopark ücreti alınması tahliye gerekçesi olarak gösterildi.

Otogarın tahliyesine ilişkin İBB’nin talebi hakkında hapis cezası olan ve yurtdışında bulunan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk de Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Avrasya Terminal İşletmeleri’nin Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yıldırım, "Sözleşmeye göre 2019'a kadar sürenimiz var. Otoparklarda para alınmasının, sözleşmenin iptaline ve tahliyeye sebep olacağının düşünmüyoruz. Kaldı ki, sözleşme yüklü tazminatı da içeriyor. İBB'nin bu yükün altından kalkması zor olur" dedi. Yıldırım, İBB'den süre uzatım taleplerinin de gündemde olduğunu aktardı.

İBB'DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Konuyla ilgili olarak İBB'den açıklama gelmedi ama yapılması bekleniyor.

330 FİRMA HİZMET VERİYOR

Büyük İstanbul Otogarı’nda günde 2 bin otobüs çıkış yapıyor yine bir o kadar araç da giriş yapıyor. Günde 100 bin kişinin hareket halinde olduğu Otogar’da toplam 168 yazıhane ve 330 kadar da firma bulunuyor.

Büyük İstanbul Otogarı'nın tahliyesi isteği 4 yıl önce de gündeme gelmişti.

Esenler Otogarı ile ilgili flaş gelişme!