Eşini 'yakmak' için cezaevinden izin almış!

Mersin’de cezaevinden izne gelen Düzgün Ali Yıldız, eşi Gündüz Yıldız’ın elini ve ayaklarını bantla bağladıktan sonra üzerine kaynar su dökerek yaktı. Gündüz’ü, “Seni Mersin’de ikinci Özgecan yapacağım” diye tehdit eden cani eş cezaevine gönderildi.

Eşini 'yakmak' için cezaevinden izin almış!
BİRİ YAKIYOR - DİĞERİ BAKIYOR!

Vatan'dan Esra Can Sinav'ın haberine göre
Mersin’in Toroslar ilçesinde bulunan Halkkent mahallesinde yaşayan Gündüz Yıldız 9 yıl önce amcasının oğlu Düzgün Ali Yıldız ile evlendirildi. Çiftin bir kız çocuğu oldu. Düzgün Yıldız 2011 yılında uyuşturucu kullanmak ve satmaktan cezaevine girdi. Son 1 yılını açık cezaevinde geçiren Düzgün Yıldız 3 ayda bir izne geldiği sırada eşine şiddet uygulamaya devam etti.

Kaynatıp kaynatıp döktü

Geçtiğimiz Çarşamba izne gelen eşi tarafından bu sefer kaynar suyla yakılan Gündüz Yıldız yaşadıkları şu şekilde anlattı:

"Cezaevinde aradığında çalışmadığım için beni döveceğini, gözüme kızgın yağ döküp yakacağını söylüyordu. İzne geldiği akşam da beni kemerle dövüp boğarak öldürmeye çalıştı. Kızıma da ‘arkanı dön yoksa seni de yakarım’ dedi. Sonra sobanın üzerindeki kaynar suyu üzerime döktü. Benden yeniden su ısıtmamı istedi. Suyu ısıtmaya giderken odaya kilitledim kendimi. Camı açıp yardım istemek için bağırdım ama sesimi kimseye duyuramadım. Bu sırada eşim kapıyı kırıp içeri girdi. Bu sefer ellerimi ayaklarımı bağladı. Kaynattığı suyu tekrar üzerime döktü.

8 yaşındaki kızımın önünde beni döverken ona da tokat attı. Sırtına kemerle vurduktan sonra kafasını çevirirse onu da yakacağını söyledi. Sabah 5’e kadar kızımın yanında işkenceye devam etti. ‘Seni Mersin’in ikinci Özgecan’ı yapacağım. Onun gibi acı çeke çeke öleceksin. Bunun devamı sabah gelecek’ diyerek uyudu. Sabah kızımı okula götürmek için evden çıktım. Beni takip eder diye karakola gidemedim. Okula gittim. Okul müdürü ve öğretmenlere durumu anlatıp telefon istedim. Hiçbiri yardım etmedi. ‘Biz karışamayız’ diyerek odadan çıkarttılar. Sonra hademe yardım etti. Karakolu aradım."


‘Düzelir diye sustum’

Şuanda Mersin Şehir Hastanesi’nde 1. dereceden yanık teşhisiyle Yoğun bakım Ünitesi’nde tedavi gören Yıldız, bu zamana kadar hep şiddet gördüğünü ancak ailesine duyurmadığını söyledi. Yıldız, “Akraba olduğumuz için, bir gün düzelir umuduyla sustum. Daha önce de dövüyordu ama hiç bu kadar canileşmemişti. Serbest kalırsa bu sefer canımı alacak. Tek istediğim kızımı alıp kurtulmak” dedi.

BİRİ BAKIYOR!

Antalyalı Arif ve Durkadın Okatan çiftinin 20 yıl önce yaptıkları evliliklerinden iki çocukları dünyaya geldi. Çiftin, ikinci çocuğu Muhammet Ali’nin otizmli olduğu belirlendi. Konuşamayan ve iletişim kuramayan oğluna gözü gibi bakan baba Arif Okatan, ikinci üzüntüyü de beş yıl önce eşine “parkinson” hastalığı teşhisi konulmasıyla yaşadı. Eşinin ve çocuğunun kendi ihtiyaçlarını karşılayamaması nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kalan Arif Okatan, hayatını onlara adadı.

Eşini 'yakmak' için cezaevinden izin almış!

Okatan, yeme, içme, giyinme gibi bütün ihtiyaçlarını karşıladığı eşi ve evladına, gözü gibi bakıyor. 44 yaşındaki Arif Okatan, oğlunun konuşamadığını, söyleneni anlamadığını kaydetti.

Evladının gelişimiyle ilgilenirken, eşinin rahatsızlandığını aktaran Okatan, ayağa kalkamadığı için bakıma muhtaç hale gelen eşi ile oğlu için işini bırakmak zorunda kaldığını dile getirdi. Okatan, şöyle konuştu:

"Baba olmanın gerekliliğini yapıyorum. Eşim ve oğlumla gece gündüz ilgileniyorum. Günde birkaç saat uyuyabiliyorum ama olsun yeter ki onlar mutlu olsun. Eşim sağlığına kavuşsun. Tek duam onun sağlığına kavuşması..."