Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın cezaevinden çıktı

FETÖ'nün "mülkiye" yapılanması davasında son dakika haberi geldi. Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında olduğu 4 sanığın tahliyesine karar verildi. İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun tahliye talebi ise reddedildi.

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın cezaevinden çıktı
Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mülkiye" yapılanmasına ilişkin eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılandığı davada, taleplere ilişkin görüşünü açıklayan savcı, Çapkın ve Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 4 sanığın tahliyesine karar verilmesini istedi.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanık avukatlarının talepleri alındı.

HÜSEYİN ÇAPIN TAHLİYE EDİLDİ

FETÖ'nün "mülkiye" yapılanmasına ilişkin 15 sanığın yargılandığı davada mahkeme, İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile Feyzullah Özcan, Haluk Nadir, Yılmaz Kurt'ın tahliyesine karar verdi. Özcan, Kurt ve Nadir hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyan mahkeme heyeti, oy çokluğu ile tahliyesine karar verilen Çapkın'a ise ev hapsi uygulanmasına hükmetti.

İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da arasında bulunduğu 7 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bir üye hakim, Mutlu'nun adli kontrol uygulanarak tahliye edilmesi gerektiği yönünde karşı oy kullandı.

ÇAPKIN CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Silivri Cezaevi'nden minibüsle Kınalı gişelerine getirilen Çapkın'ı eşi Nurten Çapkın karşıladı. Çapkın, eşine sarılarak hasret giderdi.

TAHLİYE SONRASI İLK AÇIKLAMA

Burada gazetecilere konuşan Hüseyin Çapkın, "Türk adaletine inandık, çok şükür tahliye olduk. Başka söyleyecek bir şeyim yok." dedi. Çapkın, bir gazetecinin, "Mehmet Ağar'ın hakkınızda ifade vermesiyle ilgili ne söyleyeceksiniz?" sorusuna, "Teşekkür ederim, o mahkemenin işi" yanıtını verdi.

"Mehmet Ağar'ın kendisine kefil olduğu iddialarının" sorulması üzerine ise Çapkın, "Kefil yok bu işte. Sağ olsun kim ne biliyorsa onu söyledi. Bizi nasıl tanıyorlarsa öyle söylediler." diye konuştu.

Çapkın, daha sonra eşi ve avukatıyla otomobile binerek buradan ayrıldı.