Eski milletvekilinin kabri DNA testi için açılacak!..

Muğla eski Milletvekili Adnan Akarca’nın yanında hizmetçi olarak çalışan H.A’nın 2 kızı, biyolojik babalarının Günay A. değil, Akarca olduğunu iddia etti. Günay A’nın, DNA testi ile yüzde 99.9 biyolojik babaları olmadığı ortaya çıkarken Akarca’nın kabri, 30 yıl sonra DNA testi için açılacak

Eski milletvekilinin kabri DNA testi için açılacak!..
Yeni Asır'dan Adem Ülker'in haberine göre Muğla'nın Milas ilçesinde, 1954-1960 yıllarında belediye başkanlığı, 1961-1977 arasında da Adalet Partisi'nden Muğla milletvekilliği yapan Adnan Akarca'nın kabri, 30 yıl sonra DNA testi için açılacak. İlginç gelişmeler, Akarca'nın belediye başkanlığı ve milletvekilliği döneminde evinde hizmetçi olarak çalışan H.A'nın 2 kızının, 2007'de ölen Günay A'nın biyolojik babaları olmayabileceğinden şüphelenmeleri üzerine yaşanmaya başladı.

Günay A'nın 3 kızından ikisi olan F.A.E ve S.A.S, duyduklarının ardından Milas mahkemelerine soy bağının reddi davası açtı. İki kadının talebini inceleyen hakim, DNA testi yapılmasını kararlaştırdı ve Günay A'nın kabri açıldı.

İnceleme sonucu Günay A'nın iki kadının yüzde 99.99 babaları olmadığı belirlendi. Adli Tıp raporuyla iddialarının güçlenmesi üzerine iki kadın, mahkemeye verdikleri dilekçede, fiziksel benzerlikleri de bulunduğu düşünülen Adnan Akarca'nın babaları olduğunu öne sürdü.

Mahkeme, Akarca'nın kabrinin "feth-i kabir" işlemine tabi tutularak DNA örnekleri alınmasına hükmetti. Karara göre, Akarca'nın mezarı açılarak DNA örnekleri alınacak.

DNA'ların eşleşmesi durumunda iki kadının babasının Akarca olduğu kesinleşecek. Aile, konuyla ilgili açıklama yapmadı.