Esrarengiz sivilin kim olduğu ortaya çıktı!

Cuntacıların, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Karargahı’na yaptığı baskın anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde dikkat çeken sivil kıyafetli hainin geçtiğimiz Mayıs ayında emekliye ayrılan Orgeneral Hulusi Akar’ın emir astsubayı Serhat Pahsa olduğu belirlendi.

Esrarengiz sivilin kim olduğu ortaya çıktı!
Yeni Şafak'tan Osman Özgan'ın haberine göre Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimininin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma dosyasına yeni görüntüler girdi. Söz konusu görüntülerle, cuntacıların 15 Temmuz gecesi nasıl haberleştiği ve sivil kıyafetli cuntacının kimliği deşifre edildi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan'ın Genelkurmay Karargahına yapılan baskına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında elde edilen görüntülerde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile bazı komutanları derdest eden cuntacıların aynı anda telefonlarına gelen mesajları okudukları görüldü. Yapılan incelemelerde cuntacıların örgütün mesajlaşma programı ByLock'tan haberleştiği tespit edildi.

ORTAK MESAJ GELDİ

23.34'te kaydedilen söz konusu görüntülerdeki cuntacılara mesajın geldiği sıralarda, Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne saldırı gerçekleştirilmiş, cuntacılar sözde sıkıyönetim bildirisinin okunduğu TRT'ye baskın yapmış ve “TSK'nın ülke yönetimine el konulduğu” duyurulmuştu. Hainlere tüm bu gelişmeler yaşanırken ortak bir mesaj geldiği anlaşıldı.

AKAR'IN EMİR ASTSUBAYI ÇIKTI

Görüntülerde ayrıca sivil kıyafetli bir şahsın da telefonuna gelen mesajı okuduğu görüldü. Görüntüleri inceleyen savcılık ve emniyet, bu kişinin 27 Mayıs'ta emekliye ayrılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın emir astsubayı Başçavuş Serhat Pahsa olduğunu tespit etti.

ASTSUBAYLARI ORGANİZE ETTİ

Genelkurmay'a gönderilen MİT raporlarında da FETÖ mensubu olarak değerlendirildiği öğrenilen Pahsa'nın 1 Ağustos'taki YAŞ'ta emekliye sevk edileceğini anladığı, bunun üzerine YAŞ'ı beklemeden Mayıs ayında emekliye ayrıldığı belirtildi. Pahsa'nın cuntacı astsubayları organize eden ve harekete geçiren isim olduğu da ortaya çıkarıldı. Görüntülere yansıyan bir başka ayrıntı ise Pahsa'nın başçavuş emeklisi olmasına rağmen kendinden rütbeli askerlere talimat vermesi oldu. Bu da Pahsa'nın örgüt hiyerarşinde diğerlerinden daha üstte olduğunu ortaya koydu. Pahsa'nın darbe girişiminin ertesi günü yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Ankara Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Pahsa hakkında 23 Temmuz'da yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

ByLock'tan ortak mesaj

Görüntülerde, darbeci askerlerin aynı anda telefonlarına baktıkları ve ByLock'tan gelen ortak mesajı okudukları görülüyor.

Orgeneral Akar'ı dinleyen ekipten

Serhat Pahsa'nın adı, eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile Akar'ı dinleyen itirafçı cuntacılar Levent Türkkan ve Gökhan Eski'nin ifadelerinde geçiyordu. Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i makam odasına ses kaydı koyarak dinlediklerini itiraf eden Türkkan, Akar'ın emir subayı olduktan sonra dinleme işini bıraktığını kaydederek, “Murat Abi bana emir subayı olduktan sonra 'dinleme cihazını sen bırakmayacaksın' dedi. Birkaç ay sonra öğrendim ki aynı işi Serhat Pahsa ve soyadını bilmediğim Şener isimli Başçavuşlara yaptırmışlar. Serhat ve Şener Başçavuşların ikisi de Hulusi Akar Paşa'nın emir astsubaylarıydı” ifadelerini kullanmıştı. Gökhan Eski de ifadesinde, “Levent Türkkan'dan sonra dinleme cihazı yerleştirme işini Başçavuşlar Şener ve Serhat yaptı” demişti.