Estetiğin hayatımıza etkisi!..

Eğer ki çevrenizdeki insanlar size "Bu aralar ne kadar dinlenmiş ve iyi görünüyorsun" diyorlarsa işte o iş gayet başarılı yapılmış demektir.

Estetiğin hayatımıza etkisi!..
Akşam'dan Op. Dr. Aysun Mamak'ın yazısı...

Sizinle hem bir kadın hem de bir plastik cerrah gözüyle estetik ve güzellik kavramını paylaşmak, hepimizin beklentilerini değerlendirmek, son günlerde tüm dünyada en çok yapılan yöntemleri ve etkilerini paylaşmak benim için gerçekten çok heyecan verici bir deneyim olacak. Tıp fakültesini okuduğum senelerde her zaman insanların yüzüne bakıp zaman zaman anladığım zaman zaman anlayamadığım ayrıntıların olduğunu fark ediyordum. Fakat o zamanlar bunların tam olarak neden öyle olduğunu anlamlandıramıyordum ta ki en çok istediğim plastik cerrahi branşında eğitim alana kadar. Hem kadın olmak, kadın gözüyle bir kadının duygu ve isteklerini anlayabilmek; kadın gözüyle bir erkeğin görsel olarak toplumdaki görüntüsünü değerlendirmek benim için oldukça önemli.

YAŞININ İYİSİ…

Değişen dünya, değişen moda, hızla gelişen sosyal medya, görselliğin ön plana çıkması ve elbette değişen güzellik kavramları hepimizin sosyal yaşantısını son derece etkin bir şekilde etkiliyor. Son 10 yıldır bu değişimlere uygun olarak, tüm dünyada kullanılan ürünlerden tutun yapılan tekniklere kadar birçok şey değişti. Özellikle günümüzde gelinen nokta ise beni son derece mutlu ediyor. Artık aynı yüze benzeyen yüzler oluşturmak yerine, herkesin kendi yüz anatomisine saygı duyarak yapıyoruz işlemleri ve ameliyatları. Hastaların da bu yönde beklentilerin olması ise yapılan işin hem doktor hem de hasta açısından optimal düzeyde olmasını sağlıyor. Yüz anatomisine uygun uygulamaların yapılması, kişiyi başkalaştırmak yerine yaşının iyisi görünmesini sağlamanın temeli iyi bir yüz analizi yapmaktan geçmektedir.

Yaptığınız iş, imajınız, sosyal statünüz, sorgulandıktan sonra kemik ve dokularınız değerlendirilerek yapılan işlemlerde sonuç her zaman daha natürel olacaktır. Eğer ki çevrenizdeki insanlar size "Bu aralar ne kadar dinlenmiş ve iyi görünüyorsun" diyorlarsa işte o iş gayet başarılı yapılmış demektir.

Yaşınızın iyisi görünmeniz dileğiyle, güzel kalın...

Op. Dr. Aysun Mamak / AKŞAM GAZETESİ
Konular Kadın / Bakım