'Etek altı' sapığı cezasını buldu!

Yürüyen merdivenlerde, cep telefonuyla genç bir kızın eteğinin altından görüntü çekmeye çalışan O.Ç, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. O.Ç, ayrıca mağdur genç kıza 7 bin 500 TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

'Etek altı' sapığı cezasını buldu!
Yeni Asır'dan Ali Eyce'nin haberine göre İzmir Metrosu'na binerken yürüyen merdivenlerde genç bir kızın etek altından cep telefonuyla görüntüsünü çeken ve "Meraktan çektim" diyen O.Ç., yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. O.Ç., mağdur genç kızın açtığı başka bir davada ise, 7 bin 500 TL manevi tazminat cezası ödemeye mahkum edildi.

"Sapık var" diye bağırdı

İzmir Metrosu Halkapınar İstasyonunda 2012 yılında meydana gelen olayda özel bir şirkette çalışan genç kız, yürüyen merdivenlere bindi.

Genç kız, bir anda bacağına bir şeyin dokunduğunu hissetti.

Korkarak arkasını dönen genç kız, merdiven basamağında duran bir kişinin elinde cep telefonunu görünce, etek altından cep telefonuyla fotoğrafının çekildiğini anlayarak "Sapık var" diye bağırdı.

Genç kızın bağırması üzerine vatandaşlar, özel güvenlik güçleri ve ardından polis olaya el koydu.

Şüpheli olarak gözaltına alınan ve teknik ressam olduğu belirlenen O.Ç.'nin cep telefonunda mağdur genç kızın etek altı fotoğrafları bulundu.

"Mücadelemiz sürecek"

Mağdur genç kızın avukatlığını üstlenen Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Aslıhan Aksoy Arıkan, "Bu davalar, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve mağdurların hak arama mücadelesinde yargı gücünü yanlarında hissetmeleri açısından önemli. Verilen ceza miktarı işlenen suça göre çok az ve ceza hukukundaki önleyicilik ilkesi açısından yetersiz. Hükmedilen tazminat miktarı da maalesef çok düşük. Yeni mağdurlar olmaması için hukuki mücadelemiz artarak devam edecek" dedi.

"Merak ettim" savunması

İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan O.Ç. suçunu itiraf ettiği mahkemede pişman olduğunu, bu görüntüyü "sadece merak ettiği" için çektiğini, başka bir amacının olmadığını söyledi.

Genç kızın şikayetçi olduğu dava sonunda mahkeme, O.Ç.'ye 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme daha sonra sanığın 5 yıl süreyle denetim altında tutulmasına karar vererek, hükmün açıklanmasının ertelenmesine karar verdi. İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam eden bir başka davada ise O.Ç., mağdur genç kıza 7 bin 500 TL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.