Evde mini cilt bakımı

Hazır yaz kapıdayken doğanın gücünden faydalanmaya ne dersiniz?

Evde mini cilt bakımı
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Harika bir cildin sırrı pahalı kremler ya da losyonlar değildir; cildinize özen göstermeyip sadece kremlere sığınırsanız istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Hazır yaz kapıdayken doğanın gücünden faydalanmaya ne dersiniz? Tek yapmanız gereken buzdolabının kapağını açmak.

BUZDOLABINDA SAKLI GÜZELLiK SIRLARI

Parlak ve temiz bir cilt için yoğurt-bal-limon maskesi: Dolu dolu1 yemek kaşığı yoğurt, bir çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı limon suyunu karıştırın, cildinize sürün. 20 dakika bekleyin ve ılık suyla yıkayın.

Kuru ciltleri nemlendirmek için çilek maskesi: 8-10 adet taze çileği, 1 yemek kaşığı yulaf unu, 1 yumurta sarısı ve 2 kaşık yoğurt ile mutfak robotunda karıştırarak püre haline getirin, cildinize sürün. 20 dakika bekleyin ve ılık suyla yıkayın.

Yağlı ciltleri siyah noktadan arındırmak için yoğurt-limon maskesi: 4 kaşık yoğurdu, yarım limonun suyu ile iyice karıştırın ve karışımı cildinize sürün. 10 dakika bekleyin ve ılık suyla yıkayın.

Çiller için keten tohumu maskesi: Yeterli miktarda keten tohumunu sıcak suda kaynatın. Suyuyla birlikte cildinize uygulayın, 20 dakika bekleyin ve ılık suyla yıkayın.

Portakal maskesi: Maskeyi hazırlamak için portakal kabuğunu soyduktan sonra kabukları kurutun ve miksere atarak toz haline getirin. Krem kıvamına gelinceye kadar sütle karıştırıp yüzünüze sürün ve kuruyuncaya kadar bekletin. Maskeyi ılık suyla çıkartabilirsiniz.

Limon ve süt karışımı: Bu tarifimiz tüm vücuda uygulayabileceğiniz ve haftada bir kez düzenli uygularsanız 1 ay sonra sonuçlarını görebileceğiniz bir özelliğe sahiptir.

Öncelikle küveti ılık su ile doldurun ve suyun içine bir bardak tam yağlı süt ile bir limonun suyunu ekleyin. Suyu iyice karıştırdıktan sonra içine girin ve yaklaşık 20 dakika suyun içerisinde kalın. 20 dakika sonra temiz su ile durulanın.

SİVİLCE TEDAVİSİNDE DOMATES ETKİSİ

Domates maskesi: Domates cildin sıkılaşmasını ve nemlenmesini sağlar. Ayrıca siyah noktaların ve sivilcelerin tedavisinde de domates kullanılması önerilir. Bunun için bir domatesi ikiye bölün ve iki yüzünüze gelecek şekilde koyun, 15 dakika kadar bekledikten sonra ılık suyla temizleyin.

Limon maskesi: Limon birçok alanda kullanılabilir. Bunlardan birisi de cilttir. Limonun sivilcelerden ya da güneşten dolayı oluşan lekeleri yok ettiği belirlenmiştir. Bunun için bir miktar balı ve limon suyunu karıştırarak pamuk yardımıyla cildinize uygulayın. Karışımın yüzünüzde 20 dakika beklemesini sağladıktan sonra maden suyuyla temizleyin.

Yasemin MİRAS / Akşam
Konular Kadın / Bakım