Evin üstüne karpuz yüklü kamyon düştü!..

Ankara’da sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği bir kamyon, şarampolden bir evin üstüne düştü. Şans eseri evin içinde kimse bulunmazken kamyonun içinde bulunan 5 işçi yaralandı.

Evin üstüne karpuz yüklü kamyon düştü!..
CİHAN'da yer alan habere göre olay saat 16.00 sıralarında Keçiören Sancaktepe’de meydana geldi. İddiaya göre kamyonun sürücüsü Ahmet M. yokuştan aşağıya indiği sırada bir anda aracının kontrolünü kaybetti. Direksiyon hakimiyeti kaybedilen karpuz yüklü kamyon ilk önce yoldan çıktı, ardından şarampolden aşağıya düştü. Aşağıya düşen kamyon bir eve zarar verdikten sonra diğer evin duvarını yıkıp evin içine girdi.

Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine polis ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler aracın ön tarafında bulunan sürücü Ahmet M. ve yanında bulanan işçilerden Mehmet K., Adem K., Fahri Ş. ve İsa Y. sıkıştıkları yerden çıkarıldı. Birinin durumu ağır olan yaralılar yapılan ilk müdahalenin ardından Dışkapı ve İbni Sina Hastaneleri'ne sevk edildi. Kaza sonrası Şentepe’ye götürülmesi planlanan karpuzlardan kimisi etrafa saçılırken geriye kalan karpuzlar da aracın ön tarafında toplandı. Çarpmanın etkisiyle kamyonun ön tarafı kullanılamaz hale geldi, evin bir bölümü ise yıkıldı.

Kamyonun üstüne düştüğü evin sahibi Mustafa Sezgin ise bu kazayla birlikte bir yıl içinde 11’inci kazanın olduğunu belirtti. Sezgin, kaza sırasında evde olmadıklarını ve 3 gün önce başka bir eve taşındığını belirtti. Sezgin sözlerine şöyle devam etti: "İki evin de sahibiyim. Yukarıdan gelmiş. Yukarıdan hızlı geldiği için olmuş. Kaza sırasında evde değildim. Evi boşaltmıştım. Geçen yılda aynı vaziyette oldu 7 yaralı vardı. O yüzden ev aldım ayrıldım buradan. 3-5 gün önce ayrılmıştım. Burada bir yılda 11 defa kaza oldu. Birinde bir kamyon bir ticari 7 yaralı vardı. Diğer kazada da 4 yaralı vardı. Bir ticari araba ile hususi çarpıştı kafa kafaya buraya düştüler. Toplam bir yıl içinde 11 tane kaza oldu burada. Biz bu kazalardan dolayı evi terk ettik. 3 gün önce boşalttık evi. Olabilir yani yapacak bir şey yok. Sürekli oluyor. Ön taraf kapalı, hafriyat arabaları sürekli buradan inip çıkıyorlar yüklü bir şekilde. Yüklü vaziyette harç arabaları. Bunları biz çekiyoruz yani, bilmiyoruz."

Görgü tanığı bir vatandaş ise şunları söyledi: "Yukarıdan aşağıya gelmiş oradan da gitmiş aşağıya. Yaralılar var. 2 tane ambulans gitti 2 tane daha var. Buradaki yaralının durumu biraz ağırdı. Şoförü görmedim onu biz gelmeden götürdüler."