Evlilik vaadi servetinden etti!..

Son yıllarda gittikçe artan sosyal medya dolandırıcılığı özellikle kadınlar için büyük tehdit oluşturuyor. Sosyal medyadan evlilik vaadiyle kandırılan kadınlar, tuzağa düşürüldüklerini anladıklarında her şey için çok geç olabiliyor...

Evlilik vaadi servetinden etti!..
Yeni Asır'dan Hacer Önoğlu Ülger'in haberine göre Ankara'da yaşayan kadın doktor A.A, artık yalnızlıktan çok sıkılmıştı.

Sıkı bir sosyal medya kullanıcısı olan A.A. bir gün sosyal medya üzerinden tanıştığı H.G'ye gönlünü kaptırdı. Kendisini elektrik mühendisi olarak tanıtan H.G. ile bir müddet sadece internet ortamında görüşmeyi sürdüren A.A. bu sanal birlikteliği gerçeğe dönüştürmeleri gerektiğini söyleyerek H.G'ye, evinde yaşamayı teklif etti.

EVLENMEK İSTERİM AMA...

Birlikte yaşamaya başlayan ikili, bir akşam evlilikle ilgili hayaller kurarken H.G. A.A'ya kendisiyle evlenmeyi çok istediğini ancak yeni boşandığı için maddi olarak şimdilik evlenmeye gücünün yetmeyeceğini söyledi. İşyerinin kirasını bile ödeyemediğini söyleyen H.G, maddi sıkıntılarını aştığı zaman evlenmek için önlerinde hiçbir engelin kalmayacağını anlattı A.A'ya.

ÖNCE TEKLİFİ GERİ ÇEVİRDİ

Sevgilisinin de kendisiyle evlenmek istediğini duymak mutlu etmişti A.A'yı. Sevinçten havalara uçan kadın, eğer isterse maddi açıdan yardım edebileceğini söyledi H.G'ye. Böylece hayal ettiklerinden daha kısa sürede evlenebileceklerdi. Önce bu teklifi geri çeviren H.G. sevgilisinin ısrarlarına dayanamayarak kabul etti. Hiç vakit kaybetmeden evini satışa çıkaran A.A, birkaç bankadan çektiği kredileri ve kredi kartlarını hiç düşünmeden sevgilisine teslim etti. Hatta birlikte kullanmak için yeni bir otomobil satın aldı. Aldığı paralarla iş kuracağını söyleyen H.G. İskenderun ve Antalya'da açtığı ofislerin masraflarını da A.A'nın kredi kartlarıyla karşıladı.

Kızlarının, hiç düşünmeden sevgilisi için yüklü miktarda paralar harcamasını doğru bulmayan ailesi A.A'yı bu konuda uyardı. "Bak kızım. Bu adamı ne kadar zamandır tanıyorsun ki. Tüm paranı bu adam için harcıyorsun. Bunca yıllık emeğini neden böyle savuruyorsun" diye sordular A.A'ya. Ama kadın doktor kararlıydı. "Biz evleneceğiz. Aramızı bozmaya çalışmayın" diyerek rest çekti ailesine.

BİR DAHA DÖNMEDİ

Ailesinin tüm ısrar ve uyarılarına rağmen kazandığı tüm parayı sevgilisinin ellerine bırakan A.A. bir gün hiç beklemediği bir sonla karşılaştı.

H.G. akşam eve gelmemişti.

Defalarca aramasına rağmen cep telefonu kapalıydı.

H.G. o eve bir daha dönmedi.

A.A. ise çektiği kredilerin ve kredi kartlarının borç yükünün altından kalkamaz oldu. Bir süre sonra da evine icra gelen A.A, hem duygusal hem de maddi açıdan büyük bir çöküntüye uğradı.

KARİYER DİNLEMİYOR

Sosyal medyanın özellikle genç kızları tehdit ettiğini söyleyen avukat Meltem Banko, birçok genç kızın sosyal medya üzerinden cinsel tacize maruz kaldığını belirtti. Dolandırıcılık suçlarının genellikle evlilik vaadine yönelik olduğunu söyleyen avukat Meltem Banko, "İş kadınları veya kariyerinde iyi bir noktaya gelmiş birçok kadın, sosyal medya üzerinden tanıştığı kişiler tarafından dolandırılıyor" dedi.