Eylül: “Kalp kırıklığından besleniyorum”

Şarkıcı Eylül “Kalk Git” adlı şarkı ile müzik piyasasına girdi. Emeklerinin karşılığını aldığı sürece beste üretmeye devam edeceğini söyleyen Eylül, “Yayınlamadığımız bir sürü şarkım var. Onları dinleyiciler ile paylaşmayı heyecanla bekliyorum” dedi.

Eylül: “Kalp kırıklığından besleniyorum”
Yeni Asır'dan Simge Güler'in röportajı...

Ankara doğumlu genç şarkıcı Eylül, ortaokul ve liseyi Ankara'da okudu. Daha sonra İngiltere'de 2 yıl hukuk okudu ve bölüm değiştirip felsefeye geçti. Felsefeden mezun olup Türkiye'ye döndüğünde İstanbul'a taşındı. İlkokul yıllarında başlayan müziğe ilgisini üniversite yıllarında profesyonel bir iş olarak yapmaya başladı. Yoğun ve yorucu bir temponun ardından "Kalk Git" adlı klibi yayınlandı.

ÇEKİNGEN VE DÜRÜST BİRİYİM

Nasıl bir karaktere sahipsin? Neler yapmayı seversin ya da sevmezsin?

İnsanın kendi karakterini anlatması zor ama dürüst ve çekingen bir insan olduğumu düşünüyorum.
Dürüstlük kıymetli bir şey bence ve çekingenlik kimi zaman dürüst olmayı zor kılabiliyor. Okumayı, evde vakit geçirmeyi ve sevdiğim insanlarla beraber olmayı seviyorum. Gezmekle tozmakla pek işim yok ama kendimi yeni yerler görmek konusunda biraz zorluyorum çünkü kendi kendime vakit geçirmeyi sevmem biraz üşengeçliğimden kaynaklı sanırım.

Müzik yolculuğun nasıl ve ne zaman başladı?

İlkokul yıllarında piyano çalmaya ve müzik eğitimi derslerine başladım; teori, solfej, müzik tarihi... Ortaokul yıllarında ise ergenlikle beraber beste yapmaya başladım, hiç bırakmadım. Bunun yanı sıra birkaç sene bandoda trombon çaldım, koroda şarkı söyledim.

Lisede ise kompozisyon dersleri aldım. Üniversite sonrası da müzikle profesyonel olarak ilgilenmek istediğime karar verdim.

AYRILIKLA İLGİLİ SÖZLERİ VAR

2 şarkıdan oluşan "Kalk Git" isimli çalışman hakkında bizlere kısaca bilgi verebilir misin? Projede kimlerle çalıştın? Müzik severler bu çalışmada neler bulacak?

"Kalk Git" isimli parçam yapımcım Soner Sarıkabadayı'nın ilgisini çekti. Benim de en sevdiğim hareketli parçam diyebiliriz.

Düzenlemesi ise Osman Çetin'e ait. Şarkı yaşadığım bir ayrılıkla ilgili... Kalp kırıklığından ziyade kendini ve çevresini ayrılık sonucunda 'iyi' olduğunu inandırmayan çalışan bir insanı konu alıyor. ITunes, Spotify gibi dijital müzik marketlerin yanı sıra Youtube'den de ulaşabilirsiniz.

KLİP ÇEKİMLERİ UZUN SÜRÜYOR

'Kalk Git"in klip çalışması kimin imzasını taşıyor? Kaç gün sürdü çalışmalar?

Kalk Git'in klibini Işıl Reina yönetmenliğinde çektik. Kendisiyle çalışmak çok keyifliydi. Şarkıda vermek istediğim duyguyu görsel olarak aktarmakta kendisini çok başarılı buldum. Klip çekmek çok uzun sürüyormuş; hazırlık süreci bir ayı buldu, çekim ise 15- 16 saat sürdü.

Gerek şarkıya gerekse klip çalışmasına yönelik nasıl tepkiler alıyorsun?

Aldığım tepkilerin büyük çoğunluğu olumlu, bu yüzden tabii ki kendimi iyi hissediyorum. İnsanlar parçayı da klibi de değişik buldu, bu da beni ayrıca sevindiriyor.

Sanırım projedeki şarkıların söz ve müzikleri sana ait... Bu parçalar dışında da mevcut olan çalışmaların var mı?

Evet, söz ve müzik bana ait. Emeklerimin karşılığını almaya devam ettikçe yayınlamadığımız bir sürü şarkılarım var ve dinleyiciler ile paylaşmayı heyecanla bekliyorum.

"Yaratıcılık damarımın tükeneceğini sanmıyorum"

Yazma konusunda "Bir gün tükenecek miyim?" korkusu yaşıyor musun ya da hiç yaşadın mı?

Açıkçası böyle bir korku yaşamadım. Hayat her zaman insanın önüne beklenmedik şeylerle geliyor, hayatın sunduğu durumlar da insana farklı zamanlarda farklı şeyler hissettiriyor. Her zaman çok üretken olamasak da duygularını sanat ile aktaran insanların yaratıcılık damarının tükenebileceğini düşünmüyorum.

"İnsanların hayatlarının parçası olmayı hedefliyorum"

Müzik kariyerinde gelmek istediğin nokta nedir? Bunun için neler yapıyor ya da yapmayı planlıyorsun?

Müzik kariyerinde gelebileceğim en başarılı nokta dinleyicilerimle kurduğum iletişimin en kuvvetli olduğu nokta bence. Sesimin ve bestelerimin insanların hayatının bir parçası olması sanırım benim hedefim... Beni bu noktaya getirecek şey ise kendimi müzikal olarak geliştirmek ve durmadan çalışmak.

ANLAŞILDIĞIMI HİSSEDİYORUM

Peki, seni yazmaya sevk eden şeyler neler oluyor? Yazmak için nelerden besleniyorsun?


Beni şarkı yapmaya sevk eden şey genellikle sesli söyleyemediğim sırlarımı açığa vurunca kuvvetli duygular oluşuyor. Şarkı yaptığımda sanki birileri beni duymuş ve anlamış gibi hissediyorum... Yoğunlukla kalp kırıklığı beni bu konuda besliyor.

Hayranların sana nasıl ulaşabilir?

Dinleyicilerim ve meraklıları bana "Eylofficial" ismi ile İnstagram ve Twitter üzerinden ulaşabilir, yeni çalışmalar veya performanslarımız hakkında bu kanallar üzerinden bilgi alabilir.
Konular Röportaj