Eyüp'te selaya çirkin saldırı!

İstanbul Eyüp’te sela okunurken cami bahçesine maytap atanları uyaran imam, sopalarla darp edildi. Olaya müdahale eden imamın polis kardeşini de darp eden saldırganlar, imamın evine de taşlı saldırı düzenledi.

Eyüp'te selaya çirkin saldırı!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Eyüp’te cami bahçesine maytap atan kişileri uyaran imam ve kardeşi darbedildi. Alibeyköy Karadolap Mahallesi’ndeki Nene Hatun Camisi’nin imamı Münip Polat, gece saatlerinde sela okumak için minareye çıktı. Bu sırada bazı kişiler, şişelerin içerisine koydukları maytapları, cami bahçesine attı. Gürültü nedeniyle selayı yarıda kesmek zorunda kalan Polat, minareden aşağı inip neden maytap attıklarını sorduğu 4 kişinin saldırısına uğradı. Polat’ın sopayla dövüldüğünü görerek olaya müdahale etmek isteyen emekli polis memuru kardeşi Ethem Polat da darbedildi. İmamı ve kardeşini darbeden kişiler, imamın eşine de taş atıp evinin camlarını kırdı. İmam Münip Polat, yaptığı açıklamada, gece sela okumaya başladıklarını belirterek, bu sırada karşı taraftan camiye saldırı yapıldığını söyledi.

BİRA ŞİŞESİ ATTILAR

Polat, maytap ve bira şişeleriyle camiye saldırıldığını anlatarak, “Çok yüksek ses yaptığı için selayı bırakmak zorunda kaldım. Bu işleri kim yapıyor teşhis etmek için yanlarına gittim. Bize küfür ve hakaret ederek saldırdılar” diye konuştu. Polat’ın ağabeyi Ethem Polat da yanlarına gittikleri kişilerin kendilerine “Burası bizim mahallemiz, böyle şeyler yapamazsınız” dediklerini söyledi.

BURASI BİZİM MAHALLEMİZ

“Biz de ‘Ya biz ne yaptık. Biz vatanının, milletinin yanında kişileriz.’ dememizle kardeşimin üzerine saldırdılar. Bana da yumruk attılar. Biz de kendimizi savunmaya başladık. Benim belimde silahım vardı. Olay büyümesin diye bir şey yapmadım.” ifadelerini kullandı.