'Ezber bozan diyet'lere rağbet etmeyin!

Prof. Dr. Hakan Şentürk uyardı: “Onu yemeyin, bunu yiyin diye ezber bozan önerilerde bulunan diyetleri ciddiye almayın."

'Ezber bozan diyet'lere rağbet etmeyin!
Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre son günlerde sık sık gündeme gelen ve kafa karıştıran diyetlerden uzak durulması önerisinde bulunan Prof. Dr. Hakan Şentürk, “Onu yemeyin, bunu yiyin diye ezber bozan önerilerde bulunan diyetleri ciddiye almayın. Beslenme ile ilgili bilimselliği kanıtlanmamış 'ekmek yemeyin, zeytinyağı yiyin, tereyağı yemeyin' şeklinde tartışmaya açık reçeteler sunuluyor. Acıkınca yiyorsanız, karnınız doyduğu zaman sofradan kalkıyorsanız ve hep hareket halindeyseniz sorun yok” dedi.

Türk Gastroenteroloji Derneği (TGD) tarafından düzenlenen Uluslararası katılımlı 31. Ulusal Gastroenteroloji Kongresi'nde konuşan Kongre Başkanı Prof. Dr. Hakan Şentürk, kilo alımında en büyük etkenin hareketsiz yaşam olduğunu belirterek, “Organizmanın şişmanlığa karşı koruyucu bir önlemi yok. Buna karşın elini uzattığınız her yerde kalorili gıdalar var. Doğal sebze ve meyveler dışında yediğiniz bir gıda çok lezzetliyse zararlı demektir. Yediklerinizin şekeri, tuzu azsa sağlıklıdır. Çok lezzetli gıdalardan uzak durun” dedi.
Konular Kadın / Bakım