Facebook bir popüler uygulama daha satın aldı

2004 yılında Mark Zuckerberg ve arkadaşları tarafından kurulan Facebook, Instagram ve WhatsApp'ı bünyesine katarak dev bir teknoloji şirketi haline geldi. Güncel piyasa değeri 511 milyar doları aşan Facebook, gençler arasında popüler olan bir uygulamayı daha satın aldı.

Facebook bir popüler uygulama daha satın aldı
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Facebook, WhatsApp ve Instagram’dan sonra 5 milyon kullanıcısı olan ve özellikle gençler arasında popüler olan To be Honest (TBH) uygulamasını da satın aldı. Zuckerberg ve ekibi, sosyal platformlarından kaçan genç kullanıcıları bu hamle ile telafi etmek istiyor.

Kullanıcıların kimliklerini gizleyerek birbirlerine soru sormalarına imkan veren uygulama için Facebook’un ne kadar ücret ödediği şimdilik bilinmiyor.

TBH uygulaması Google Play ve App Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Snapchat için de benzer bir yol izleyen Facebook, akıllı telefon fenomeni olan uygulamayı satın alamayınca benzer özellikleri kendi platformlarına entegre etme yolunu seçmişti.

Sosyal medyadaki etkisini artırmak için popüler uygulamaları satın alma yoluna giden Facebook daha önce rekor fiyatlar ile WhatsApp ve Instagram’ı satın almıştı.