Facebook skandaldan sonra değer kaybetti!

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'un hisseleri, şirketin ikinci çeyrek verilerinin açıklanmasının ardından yüzde 20'den fazla değer kaybetti. Uzmanlar bu değer kaybının Cambridge Analytica skandalının etkisiyle olabileceğini söylüyor.

Facebook skandaldan sonra değer kaybetti!
BBCTürkçe'nin haberine göre Facebook, Nisan-Haziran döneminde geçen yılın aynı periyoduna kıyasla gelirinin yüzde 43 artışla 13 milyar 200 milyona yükseldiğini açıkladı.

Şirketin aynı dönemdeki kârı da 2017'ye kıyasla yüzde 31 artışla 5 milyar 100 milyon dolar oldu.

Açıklanan son verilere göre, Haziran itibarıyla sosyal paylaşım sitesinin aylık aktif kullanıcılarının sayısı ise 2 milyar 230 milyon. Tüm veriler yatırımcıların beklentilerinin altında kaldı.

Bunun üzerine Facebook hisseleri ABD'de hızla değer kaybetti, düşüş oranı bir ara yüzde 23'ü buldu.

Yatırımcılar memnun değil

Yatırımcıların Facebook ile ilgili olarak olumsuz buldukları iki veriden ilki, şirketin masraflarının yüzde 50 artışla 7 milyar 400 milyon dolara yükseldi. Sosyal paylaşım sitesinin aylık aktif kullanıcılarının sayısındaki artışın yüzde 11 ile son 2 yılın en düşük düzeyinde kaldı.

Yatırımcılar, mevcut trendin sürmesi halinde, harcamaların gelirleri aşmasından ve kârın erimesinden endişeli.

Facebook son dönemlerde Cambridge Analytica skandalı nedeniyle büyük bir güven kaybı yaşadı. Mark Zuckerberg'in güvenlik önlemlerini artırmak ve içerikleri daha sıkı denetlemek için milyarlarca dolar harcayacağını açıklaması pek faydalı olmamışa benziyor.