Facebook'un 2030 yılındaki hedefi!..

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, sosyal ağın 2030 yılı itibariyle 5 milyar aktif kullanıcı sayısına ulaşmasını beklediğini söyledi.

Facebook'un 2030 yılındaki hedefi!..
CİHAN'da yer alan habere göre Facebook'un kuruluşunun 12. yıldönümü için düzenlenen etkinlikte konuşan Mark Zuckerberg, iddialı hedefleri olduğunu dile getirdi. Dünya üzerinde 5 milyar aktif kullanıcı sayısına ulaşmayı umduklarını söyleyen Zuckerberg'in hedeflediği rakam, Birleşmiş Milletler'in (BM) 2030 yılında 8,5 milyara ulaşacağını öngördüğü dünya nüfusunun yüzde 60'ına karşılık geliyor.

Dünya üzerindeki birbirine bağlama sürecini sonuna kadar götürmek istediklerini ifade eden Zuckerberg, "Bunu başarabilmek için dünyanın dört bir yanında hükümetlerle ve farklı firmalarla işbirliğine gideceğiz." diye konuştu.

Zuckerberg'in bu doğrultuda başlattığı Internet.org girişimi, internet hizmetinin henüz ulaşmadığı coğrafyalara ücretsiz bağlantı imkanı sağlamayı hedefliyor. Facebook'un tartışmalara neden olan ücretsiz internet uygulaması Internet.org, Hindistan'ın ardından Mısır'da da erişime kapatılmıştı.

Öte yandan Facebook'un mülteci kamplarına da internet erişimi sunmayı hedeflediği bunun için güneş enerjisiyle çalışan drone'lardan yararlanılabileceği öne sürüldü.