Faruk Bildirici: "Gülben Ergen olmasa övülür müydü?"

Hürriyet okur temsilcisi Faruk Bildirici, Gülben Ergen'in kendi oynadığı filmin yönetmeni Mahsun Kırmızıgül'le röportaj yapmasını eleştirdi.

Faruk Bildirici: "Gülben Ergen olmasa övülür müydü?"
MedyaRadar'da yer alan habere göre Hürriyet gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici, Ergen'in Hürriyet'in Kelebek ekinde söyleşiler yaptığını hatırlatırken "Gülben Ergen aynı zamanda Kırmızıgül’ün yönettiği ve söyleşiye konu olan o filmde oyuncu. Söyleşinin konusu ve öznesiyle maddi ve manevi çıkar ilişkisi söz konusu. Sinema sanatsal olduğu kadar ticari bir faaliyet, bir sektör" dedi. Bildirici, röportajın etik sorgulamasının yaratacağı kuşkuyu dile getirdikten sonra "Bu 'kuşku', Hürriyet’e zarar verir" dedi.

İşte Bildirici'nin eleştirisinin ilgili bölümü:

"'Çıkar çatışması'nın önemini vurgulamamın nedeni, Meliha Karaboncuk adlı okurun, Kelebek’te yayınlanan Mahsun Kırmızıgül söyleşisine yönelik eleştirisi. Karaboncuk, 'Gülben Ergen sizin yazarınız olabilir ama aynı zamanda o filmin de oyuncusu. Hanımefendi kendi filmini tanıtmış. Siz de yayınlamışsınız' diyordu.

Son derece önemli bir noktaya değiniyordu okur. Gülben Ergen bir sanatçı, şarkıcı, oyuncu ve aynı zamanda Kelebek’e söyleşiler yapıyor. 27 Ocak’ta da yönetmen Mahsun Kırmızıgül ile yeni filmi 'Vezir Parmağı' hakkında söyleşi yapmıştı. Ama okurun dikkat çektiği gibi, Gülben Ergen aynı zamanda Kırmızıgül’ün yönettiği ve söyleşiye konu olan o filmde oyuncu. Söyleşinin konusu ve öznesiyle maddi ve manevi çıkar ilişkisi söz konusu. Sinema sanatsal olduğu kadar ticari bir faaliyet, bir sektör.

Gülben Ergen’in böyle bir ilişki içinde bulunması, hem kendisinin söyleşiyi hazırlama tarzını hem de Kelebek yöneticilerinin o söyleşiye ilişkin editoryal kararlarını etkilemez mi? Buna olumsuz yanıt vermek zor. Ama daha önemlisi, bu söyleşinin ilişkilerden dolayı yapıldığı, filmin ve yönetmenin bu nedenle övüldüğü kuşkusunun doğması. Bu “kuşku”, Hürriyet’e zarar verir."