Fatih Altaylı AK Parti'ye uyarı yaptı!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında İstanbul seçimlerine girecek AKP'nin stratejilerini değerlendirdi.

Fatih Altaylı AK Parti'ye uyarı yaptı!
MedyaRadar'ın haberine göre AKP'nin geçmişten ders almadan hatalarını sürdürmeye devam ettiğini söyleyen Altaylı, "Önceki akşam, Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında yaşananlar bunun en somut örneği" dedi. Altaylı, hatalar nedeniyle İmamoğlu'nun oy topladığını ve bu siyaset anlayışı ile İstanbul'u kazanmalarının pek kolay olmadığını ifade etti.

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bu siyaset anlayışı ile İstanbul’u kazanmaları pek kolay olmaz. 

AK Parti geçmişten ders almadan hatalarını sürdürmeye devam ediyor.

Önceki akşam, Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında yaşananlar bunun en somut örneği. Geçmişte Refah’ın, Saadet’in, AK Parti’nin adaylarına yapılan ve toplumda tepki gören muamelelerin beş beteri bugün AK Parti’ye yaranmak, yakın olmak isteyenler tarafından Ekrem İmamoğlu’na yapılıyor.

Tüm bunlardan puan toplayan İmamoğlu oluyor. İmamoğlu’nun ne dediği değil, ne olduğu değil, İmamoğlu’na yapılan muamele gündem oluyor ve vicdan sahibi insanlar tarafından hoş karşılanmıyor.

Hele hele İmamoğlu için bir ilçe belediye başkanı tarafından ortaya atılan “Rum kökenli” iddiası tam bir siyasi intihar örneği... İmamoğlu’nun Karadenizliliği, “Rum Pontuslulukla” bağdaştırılmaya çalışılıyor.

Bunu yapan Belediye Başkanı yıllardır AK Parti’ye destek veren Karadenizli yurttaşlarımızın “Pontus” olduğunu ima ettiğinin farkında mı acaba!

AK Parti’nin yıllardır en çok oy aldığı Doğu Karadeniz illerindeki vatandaşlarımız bu duruma içerlemeyecekler mi zannediyor!

Esenler Belediye Başkanı bu siyasi etikten ve Türkiye’nin bile demokrasi anlayışını yansıtmaktan uzak söylemiyle İmamoğlu’nu zor duruma düşürdüğünü zannederken aslında AK Parti’nin tüm Karadeniz’i kaybetmesine neden oluyor. Bu siyaset anlayışı ile İstanbul’u kazanmaları pek kolay olmaz. Ben söyleyeyim. Haberleri olsun."


FATİH ALTAYLI'NIN HABERTÜRK'TE YAYINLANAN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...