Fatih, göğsümüzü kabarttı

İzmirli Fatih Cengiz, Polonya’da yapılan U-23 Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda finalde Gürcistanlı rakibini yenip dünya şampiyonu oldu.

Fatih, göğsümüzü kabarttı
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre Polonya'da 21 Kasım'da başlayan U-23 Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Milli güreşçimiz Fatih Cengiz dünya şampiyonu oldu. Kayserili Milli Güreşçi, ilk maçında Amerikalı rakibi Aleksander Poter'i 2-1, ikinci maçında Azeri rakibi Nasır Hasanov'u 4-1 mağlup eden başarılı sporcu üçüncü karşılaşmasında ise Rus rakibini 5-2 yenerek yarı finale yükselmeyi başardı.

Yarı finalde Kırgız rakibini de 5-0'lık skorla rahat geçen sporcumuz finalde Gürcistanlı rakibi Gela Bolkvadze'yi de 5-2 mağlup edip dünya şampiyonluğu sevinci yaşadı. Ancak bu mutluluk Fatih'in İzmir'de yaşayan ailesinde doruğa ulaştı.

Fatih Cengiz'in tarihi başarısı İzmir'deki ailesini de sevince boğdu. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi öğretmenliği son sınıf öğrencisi Fatih Cengiz'in İzmir Buca'da yaşayan ailesi şampiyonluk haberiyle büyük coşku yaşadı.

DEDESİ DE GÜREŞÇİ

Buca Fırat Mahallesi'nde oturan Fatih Cengiz'en dedesi eski güreşçi Ahmet Çavuş torunuyla gurur duyduğunu belirtirken, babası Ali Cengiz, annesi Tülay Cengiz ve kardeşleri tarifi olmayan bir mutluluk yaşadı. Dünya Şampiyonu Fatih Cengiz'in kendisi gibi güreş sporcusu olan ve bir çok ödülü bulunan kardeşi Halil Cengiz ise "Abimle çok gurur duydum" derken Baba Ali Cengiz, "Oğlum son dünya şampiyonunu Gürcü rakibi Gela Bolkvadze'yi yendikten sonra sabaha kadar sevinçten uyuyamadım. Daha büyük başarılara imza atacak oğlum" diye konuştu.

ERDOĞAN CENGİZ'İ KUTLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Fatih Cengiz'i kutladı. Yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, grekoromen stil 75 kiloda mücadele eden ve altın madalya kazanan milli sporcu Cengiz'e tebrik telgrafı gönderdi.
Konular Spor Haberleri