Fatih Oflaz yurtdışına mı kaçtı?

Öz kızına cinsel istismar suçundan 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan ve suçlamalar için kızının annesini yani ilk eşini suçlayan medya patronu Fatih Oflaz'ın, İspanya'ya kaçtığı ortaya çıktı.

Fatih Oflaz yurtdışına mı kaçtı?
Sözcü'nün haberine göre MTV, Eurosport olmak üzere birçok eğlence ve tematik kanalın sahibi olan medya patronu Fatih Oflaz, öz kızına 7 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 2 yıldır yargılandığı davada 22 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Oflaz’ın sabıkasız olmasını dikkate alarak cezasını 18 yıl 9 aya indirdi.

İSPANYA’YA KAÇMIŞ!

Oflaz için yurt dışına çıkış yasağı koyup adli kontrol uygulama kararı aldı. Ancak karar duruşması öncesi Oflaz’ın İspanya’ya gittiği yani ‘kaçtığı’ anlaşıldı.

Sözcü’nün edindiği bilgiye göre; Fatih Oflaz’ın geçtiğimiz hafta yapılan karar duruşması öncesi, İspanyol asıllı eşi Monica ile birlikte İstanbul’dan Madrid’e uçtuğu ve yakınlarına da “Bazı sağlık sorunlarım var. Tedavi olmaya gidiyorum” dediği ortaya çıktı.

NE OLMUŞTU?

Medya patronu Fatih Oflaz, öz kızına cinsel istismar suçundan 2 yıl önce hakim karşısına çıkmış, mahkeme yargılama sonunda; ortaya çıkan tanık ifadeleri, Adli Tıp Kurumu’nun verdiği istismar raporuna göre, ruh sağlığının bozulduğuna ve sanık baba Fatih Oflaz’ın birden fazla kez çocuğunu istismar ettiğine karar vermişti. Buna göre mahkeme heyeti, Oflaz’ın kendi çocuğuna karşı kasıtlı işlediği suç nedeniyle 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar vermiş ve onun sabıkasız olmasını dikkate alarak da cezasının 18 yıl 9 ay hapis olarak uygulanmasına hükmetmişti. Karar duruşmasında Oflaz için yurt dışına çıkış yasağı konulup adli kontrol uygulama kararı da alınmıştı.

KIZI YAŞADIKLARINI ANLATMIŞTI

Mağdur kız mahkemede 7 yıl boyunca yaşadıklarını anlatmış “Babam her zaman despot bir insan oldu. Söylediği her şeyin yapılması gerekiyordu. 7,5 yaşımdan 15 yaşıma kadar sürekli istismara uğradım. Babamla annem ayrıldıktan sonra ben hep annemin zoruyla babamın evine gitmek zorunda kalıyordum. Yıllarca buna sesimi çıkarmadım. Çoğunlukla sanki bir şey olmamış gibi yaşamayı tercih ediyordum. O dönemden itibaren gece uykularım hiç rahat olmadı. Hep kabusla uyandım. Babamdan, beni babamın evine gönderen annemden, buna engel olmadığı için abimden ve karşı koymadığım için kendimden nefret ettim.

Sonunda durumu anlatıp gerçeklerle yüzleşmeye karar verdim ve şikayetçi oldum. Ne bu şikayet, ne de yargılamanın sonucu benim yaşadıklarımı değiştirmeyecek. Benim hayatım mahvoldu. Hiç kimse ile hiçbir düzeyde sağlıklı bir ilişki kuramıyorum. Kendimden nefret etmekten vazgeçemiyorum. Annemden ve babamdan nefret ediyorum. Bu da beni beni dünyada ailesiz, yalnız bir insan haline getiriyor. Benim hayatımı aslında ailem çaldı. Bu hastalığa beni ömür boyu mahkum ettiler. Bunun en büyük sorumlusu da babamdır.”
demişti.

“NAFAKA KESİLİNCE İFTİRA ATTILAR”

Fatih Oflaz ise yargılama sürecinde iddiaları reddetmiş, suçlamalar için kızının annesini ve kızını suçlamıştı. Oflaz’a göre Anne, kızı için ödediği nafaka kesilince, bu kez emlak aldırmak için kızını babasına karşı yönlendirmeye çalışmıştı. Oflaz, emlak almayı kabul etmeyince de anne-kızın bu yola başvurduklarını iddia ediyordu.