Fatih Sultan Mehmet'in hayatı yeniden beyazperdede

Fatih Sultan Mehmet'in 3 kez beyazperdeye uyarlanan hayatı tekrar film oldu. Rüzgar Aksoy'un rol alacağı 'Deliler Fatih'in Fermanı'nda Kazıklı Voyvoda'yla mücadele anlatılacak.

Fatih Sultan Mehmet'in hayatı yeniden beyazperdede
Güneş Gazetesi'nin haberine göre İstanbul'u fethederek 1453'te bir çağı kapatıp yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet'in hayatı 4. kez filmlere konu oldu.

Daha önce 1951 yapımı 'İstanbul'un Fethi'nde Sami Ayanoğlu, 1983'te 'Fatih Sultan Mehmet'te Atilla Arcan ve 2012'de 'Fetih 1453'te Devrim Evin tarafından canlandırılan Fatih Sultan Mehmet', ‘Deliler Fatih’in Fermanı’ filminde ise Rüzgar Aksoy tarafından canlandırıldı.

23 KASIM'DA VİZYONDA

Gösterime 23 Kasım'da girecek olan filmin yönetmenliğini Osman Kaya yaptı. Başrolleri Erkan Petekkaya, Cem Uçan, İsmail Filiz, Yetkin Dikinciler ve Nur Fettahoğlu paylaştı. Senaryosu Osmanlı Ordusu'nun özel kuvvetleri 'Deliler' adlı süvari birliği merkezi üzerine kurulan film, 15'inci yüzyılda Fatih Sultan Mehmet'in (Rüzgar Aksoy) bölgedeki halka uyguladığı zulme son vermesi için Eflak Voyvodası Vlad Tepeş'in (Erkan Petekkaya) üzerine gönderdiği 'Deliler'in giriştiği mücadeleyi anlatıyor.

Fatih Sultan Mehmet'in hayatı yeniden beyazperdede

BÜYÜK SORUMLULUK

Tarihe adını altın harflerle yazdırmış bir karakteri canlandıran Rüzgar Aksoy, 'Tarihte çağ kapatıp çağ açan en önemli Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet’i canlandırmak benim için heyecanlı ama daha fazla gurur vericiydi. Böylesine büyük sorumluluk isteyen bir karakteri canlandırırken, bunun altında kalmamak için çok çalıştım. Umarım üstesinden gelebilmişimdir' dedi.

OSMANLI TOKADI

Deliler, Osmanlı kara ordusunda görevli bir askeri birliğin ismidir. 'Deli' adı verilen süvarilerden oluşan bu birlik, adını savaşlarda üstün cesaret göstermeleri ve farklı giyinmeleri sebebiyle almıştır. Gözünü budaktan sakınmayan yürekli ve korkusuz kişiler oldukları için efsanevi bir ünleri olan 'Deliler', talimlerini ıslatılmış mermer üzerine çıplak elle tokat atarak yaparlardı. Osmanlı tokadı, 'Deliler'in güçlerinden çıkmış bir kavramdır.