Fatih Terim formül arayışlarında

EY Malatyaspor galibiyeti takımın moralini yükseltirken Fatih Terim, Luyindama ve Marcao’nun yokluğunda formül arayışlarına başladı.

Fatih Terim formül arayışlarında
Türkiye Gazetesi'nden Burhan Can Terzi'nin haberine göre Galatasaray, ligin 27. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor’u devirerek şampiyonluk yolunda kritik bir dönemeci kayıpsız atlattı. Ama asıl keskin viraj gelecek hafta... Sarı-kırmızılılar 1999 yılından bu yana kazanamadığı Kadıköy deplasmanına çıkacak. Cimbom hem Fenerbahçe’ye karşı olan bu olumsuz seriyi sonlandırmayı hem de şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmayı hedefliyor. Yeni Malatyaspor maçında skor ve ortaya konulan futbol takımın moralini artırırken futbolcular da öz güven tazeledi. Karşılaşmanın yıldızlarından Martin Linnes de Kadıköy deplasmanında ne kadar iddialı olduklarını gösteren sözler kullandı. Norveçli futbolcu “Galatasaray Kadıköy’de uzun zamandır kazanamıyor ama her şeyin bir başlangıcı var. O sene bu sene. Serinin biteceğine inanıyorum” diye konuştu.

Üçlü mü, dörtlü mü?

“Aslanlar gibi Kadıköy’den çıkacağız” diyerek iddiasını ortaya koyan teknik direktör Fatih Terim de Luyindama ve Marcao’nun yokluğunda formül arayışlarına başladı. Evvelsi günkü karşılaşmada da cezalı olan Luyindama’nın yerine Donk’u oynatan Fatih Terim’in Kadıköy’de de müdafaadaki en büyük kozu Hollandalı olacak. Dörtlü savunma düzeninde Donk’un yanında oynayabilecek alternatifler Semih Kaya ve Ahmet Çalık gözüküyor ama Terim’in planları bu iki oyuncuyla sınırlı değil. Savunmanın göbeğini Donk-Fernando ile kurup önlerinde Badou Ndiaye’yi görevlendirme seçeneği de tecrübeli teknik adamın seçenekleri arasında.  Beşiktaş derbisine Ozan, Macion, Ahmet üçlüsüyle çıkan Terim’in Donk, Semih, Ahmet ve Fernando arasından bir üçlü savunma oluşturması da gündemde...

Belhanda’ya terapi!..

Galatasaray’da Evkur Yeni Malatyaspor galibiyetini başaktörlerinden olan Younès Belhanda, sık sık agresifliğiyle öne çıkıyor. Kazanılan son penaltıyı kullanmak istediği için Diagne’yle tartışan Faslı yıldız oyundan çıkmak istemişti. Taraftarların uzun süre alkışlarla gönlünü aldığı Belhanda ile teknik direktör Fatih Terim de bir görüşme yaptı. Soyunma odasına girildikten sonra Belhanda’yı karşısına alan Terim ortada büyütecek bir durum olmadığını söylerken takım için kendisinin çok önemli olduğunu vurguladı. Terim, kritik derbi öncesi Belhanda ile sık sık toplantılar yapacak.

YENİ SÖZLEŞMEYİ KAPTI

G.Saray’da Martin Linnes fırtına estiriyor. Yeni Malatyaspor maçının yıldızı olan Norveçli, asıl bölgesi sağ bek olmasına rağmen sol çizgide de âdeta şov yaparak görev adamı olduğunu bir defa daha ispatladı. Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek Linnes ile yeni kontrat yapılması için çalışmalar hızlandırıldı. 1991 doğumlu futbolcu ile en yakın zamanda masaya oturulup en az iki senelik sözleşme yapılması bekleniyor.

Üç stoperini satmıştı

Galatasaray, Luyindama ve Marcao’nun cezalı duruma düşmesiyle stoper sıkıntısına girdi. Sarı-kırmızılılar devre arasında Serdar Aziz, Macion ve Ozan Kabak gibi önemli üç stoperini satmıştı.
Konular Spor Haberleri