Fatiha Suresi‘ni pirince yazıyor

Sanatını icra ettiği tüm malzemelerini Şam'da bırakan Ahmet, yanına alabildiği tek kalemle, nefesini tutarak, pirinç tanesi üzerine başta Fatiha olmak üzere sureleri yazıyor, portre ve manzara resimleri yapıyor.

Fatiha Suresi‘ni pirince yazıyor
Akşam'ın haberine göre ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan hat sanatçısı Tahir Ahmet, mesleğini sürdürdüğü Mardin'de pirinç tanesini sanat eserine dönüştürüyor.

Sanatını icra ettiği işyerini ve tüm malzemelerini Şam'da bırakan Ahmet, yanına alabildiği tek kalemle Cumhuriyet Meydanı'nda kiraladığı bir dükkanda, nefesini tutarak pirinç tanesi üzerine başta Fatiha olmak üzere sureleri yazıyor, portre ve manzara resimleri yapıyor.

'Pirinç üzerine istenilen her şeyi yazıp, çizebiliyorum'

Ahmet, ülkesindeki iç savaştan kaçarken hat sanatında kullandığı bir kalemini yanına alabildiğini söyledi.

Mardin'e yerleştikten bir süre sonra geçimlerini sağlamak için sanatını Türiye'de de icra etmeye karar verdiğini ifade eden Ahmet, "10 yıl önce Şam'da bu işi öğrendiğim ustamın pirinç tanesine Arapça 215 harfi sığdırdığını görmek merakımı artırdı. 10 yıl boyunca bunun üzerinde çalıştım. Şimdi pirinç tanesi üzerine istenilen her şeyi işleyebiliyorum" diye konuştu.

'Nefesimi tutarak yazıyorum'

Ahmet, bu sanatın dikkat gerektirdiğine işaret ederek, "Sabır gerektiren bu sanatı sürdürmekte yaşanan acı olaylardan sonra zorlanmaya başlasam da bu işten ekmek paramı kazanıyorum" dedi.