Fatoş Kabasakal: "Psikopat olmak istiyorum"

Fatoş Kabasakal, hayalindeki rolü açıkladı: "Her rolü oynayabilirim. Çünkü her oyuncu kendini zorlayacak rollerde oynamak ister. Mesela bir psikopat veya kötü ruhlu biri gibi… Düz rolleri çok az insan ister diye düşünüyorum."

Fatoş Kabasakal: "Psikopat olmak istiyorum"
Fatoş Kabasakal'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz?


Biraz klişe olacak ama küçük yaşlarda izlediğim filmlerden çok etkilenir, film bittikten sonra en beğendiğim sahnelerin aynısı oynayarak taklit etmeye çalışırdım. Oyunculuk ve sunuculuk hep kalbimde olan istediğim meslekler ama biliyorsunuz ki şans çok önemli bir faktör… Benim de azimli olmam bir de üstüne üstlük şanslı olmam işimi kolaylaştırdı.

Oyuncu olmasaydınız, sizi hangi meslekte görmüş olurduk?

Bunu düşünemiyorum bile... Ama her ne meslek olursa olsun şu anki mesleğim gibi mutlu etmezdi beni. Biraz yarım kalırdım.

Oynamak istediğim bir rol olursa sevgilimi dinlemem oynarım demiştiniz. Sizi nasıl bir rol tatmin edebilir?

Açıkçası öyle bir rol yok. Her rolü oyna- yabilirim. Çünkü her oyuncu kendini zorlayacak rollerde oynamak ister. Mesela bir psikopat veya kötü ruhlu biri gibi… Düz rolleri çok az insan ister diye düşünüyorum.

TİYATROYA KEŞKE DAHA ÖNCE BAŞLASAYDIM

Şu ana kadar yer aldığınız projelerdekendinizle özdeşleştirdiğiniz bir rol oldu mu hiç?

‘Oldu’ diyemem. Bambaşka karakterlere hayat veriyoruz ama zaman içinde istem dışı da olsa biraz oluyordur.

Tiyatronun sizdeki önemi nedir? Sahnelediğiniz tiyatrodan bahseder misiniz?

‘Aşka Olan Meylim Senin Yüzünden’ oyunu ilk tiyatro deneyimim. Bir gecede 2 evli çiftin başlarından geçen hem komik hem de boşanmaya kadar gidebilen bir konusu var. Daha önce bana birçok kez teklif gelmişti ama kabul etmemiştim. Şimdi ‘keşke daha önce başla-saymışım’ diyorum. Hani sahne tozu yutmak diyorlar ya işte onu yaşadım tiyatroda. Güzel ve inandığım oyunlar olursa televizyon işlerimi de aksatmadığı sürece tiyatro yapmak istiyorum.

Yeni imajınız oldukça ses getirdi.

Ben bu konuda çok şanslıyım. Çünkü sektörün en iyisi olan Selim Akar ile çalışıyorum. Onun kreatif zekâsına çok güveniyorum. Geleceği görüp, muhteşem fikirler üretiyor. Sanırım o bu dünyadan değil uzaylı (gülüyor).

REJİM KESİNLİKLE YAPMAM

Düzenli olarak spor yapıyor musunuz? Formunuzu nasıl koruyorsunuz?

Zaman buldukça spor yapıyorum, fiziğim benim için çok önemli. Sağlıklı ve fit kalmak için yediklerime de dikkat ediyorum. Rejim yapmam ama yediklerime dikkat ederim. Sebze ve meyve ağırlıklı besleniyorum.

Mankenlik geçmişiniz yok ama herkes sizi manken sanıyor. Bundan rahatsızlık duyuyor musunuz?

Eskiden rahatsız oluyordum ama şimdi umursamıyorum. Güzel bir kadınım; modellik yapmam için çok teklif geliyor. Yıllar önce mayo kataloğu çektim. Çok pardon da çekerim, kime ne? Türkiye’nin önemli markalarından biri iyi para verdi, marka yüzü oldum. Manken gibi bir vücuda sahibim. Ama hiçbir zaman mankenlik yapmak istemedim.

Yakın zamanda yeni projeleriniz var mı?

Değerlendirme aşamasındayız, henüz net bir şey yok. Bu sezon bir dizide hem de daha önce hiç sinema filminde oynamadığım için beyazperdede olmayı çok istiyorum.

TEKNOLOJİ AŞKI ÖLDÜRÜYOR

Âşık olunca anaç, alttan alan, sakin bir insan oluyorum. Başak burcuyum zaten. Aşk çok güzel bir şey, ama aşkın kimyasının bozulduğuna inanıyorum. Teknolojinin de aşkı öldüren unsurlardan biri olduğunu düşünüyorum. Bu devirde her şey çok hızlı tüketiliyor. Aşklar da öyle... Herkesin ve her şeyin alternatifi var. Keşke annemin döneminde yaşasaydım diyorum bazen.

SİT-COM GİBİ BİR İNSANIM

Ben aslında dışarıdan bakıldığında soğuk ve mesafeli görünürüm. Beni tanımayanlar hep “Ne kadar soğuk” derler. Ama yakın arkadaşlarımın yanında çok eğlenceliyimdir. Ben aslında sit-com gibi bir insanım ama bunu herkes bilmiyor. Ama işimdeki, özel hayatımdaki olayları veya ailevi problemlerimi birkaç arkadaşım dışında kimseyle paylaşmam.
Konular Röportaj