Fazıl Say - Hakan Hatipoğlu polemiği!

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, instagram'da takipçilerinin azaldığını, bunun da sayfasında yayınladığı sanat eseri fotoğraflarından kaynaklı olduğunu belirtti.

Fazıl Say - Hakan Hatipoğlu polemiği!
Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Fazıl Say, bu paylaşımının altına yorum yazan Hakan Hatipoğlu'nu tanımadı. Bunun üzerine ünlü sunucudan "Belki dünyaca ünlü bir sanatçı değilim ama en azından insanım" açıklaması geldi.

Fazıl Say, instagram hesabından şu mesajı yayınladı:

"Sosyal medyaya girdiğimiz 2006 yılından bu yana ilk kez takipçi sayımın azaldığını gördüm. Sebebi son 7-8 gün içinde resim sanatının 150 başyapıtını sayfamda paylaşmış olmam. Başka bir sebep şu anda yok, bilmediğim bir konu varsa haberdar edin. Yani bir şeyi "fazla" yapmış olduğum için. Fazla olan ise bir sanatçının sayfasında sanat eserleri, tuhaf mı bu? 2008-9-10-11-12 o yıllarda; Sosyal medyada pek çok tartışmaya girdim, hatta başıma ciddi dertler açıldı, fikirlerimi savunuyordum. Ve bazen de ölçüyü kaçırdığım oluyordu, seveni,sevmeyeni fark etmez, bu dönem böyleydi, malum, bazı kesimlerin ön yargıları değiştirmek, atomu parçalamaktan zordur, sıkı mücadeleydi tek başıma, doğru bulduğumu sonuna kadar savundum. Şimdi dostlar; instagram'da binlerce insanı , kurumu ben de takip ediyorum, önüme her gün ilginç şeyler düştüğü de olur, bazen hayatın akışıdır, bilmediğimiz insanların hayatlarından enstantanelerdir, bu gezegende olup bitenlerdir, kimi zaman ilgimizi çeker kimi zaman çekmez. Bu bir sorun değil. Bir sapıklık yoksa, çirkinlik, faşistlik, gaddarlık yoksa, bence o sayfalarda sıkıntı yok demektir, yani takibi bırakmama sebep yoktur. Zarar gördüğümüz yerden elbetteki uzaklaşırız.Resimleri bloklar olarak yayınlayabilir daha az göze batabilirdim belki, ama tek tek yayınlayınca, hem her biri hakkında altında oluşan bilgi birikimi, çok değerli yorumlar, fikir alışverişi daha özel oluyor.Bu yüzden tek tek. Her resim bir dünyadır. İnterneti kirletmiyoruz, tam tersi, temizliyoruz. Bunca arabesk yağmacılığı toz bulutu arasında haliyle; işimiz zor.609 bin kişi 607 bine düştü üç günde. Benim için sorun değil. Ama bu bir felsefi sorundur bu ülkede o ayrı konu. Sanatımı, ve ilgilendiğim sanatları paylaştığım için değil demek başka bir sebepten takip ederlermiş , 'fazla resim' onlara aykırı gelmiş; varsın öyle olsun.Resim sanatının Türkiye’de işi zormuş.Bu zorluklar tanıdık geldi"

"SURVIVOR HAKAN'I NASIL TANIMAZSIN?"

Bu mesajının altına 'Var Mısın Yok Musun' yarışması ile ünlenen Hakan Hatipoğlu, "Bende de kandil veya bayram tebriği yazınca oluyor aynısı. Şaka gibi" notunu düştü. Fazıl Say, Hatiopoğlu'na "Siz ne işle uğraşıyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Sosyal medyada olay olan bu yazışmanın ardından kullanıcılar, "Survivor Hakan'ı nasıl tanımazsın?", "Fazıl Abi ayıp ettin" şeklinde yorumlar yaptı. Kısa bir süre sonra Hakan Hatipoğlu'nun yazdığı yorumu silmesi dikkati çekti.

"DÜNYACA TANINAN BİR SANATÇI DEĞİLİM AMA İNSANIM"

Hakan Hatipoğlu, instagram'ın hikaye bölümünden yaptığı paylaşımda, "Fazıl Bey'in bu soruyu normalce sorduğunu düşünsem (ki düşünmüyorum) o zaman 'Beni iki yıldır takip eden biri neden bunu soruyor ki?' derim. En azından iki yılda hakkımda bir bilgi sahibi olmuştur. Maksadı bana laf atmak ya da iğnelemek ise bir reality showa katıldık diye okuduğumuz okullar, iş hayatımız, sonrasında televizyonda yaptığımız onlarca iş (herşey Survivor değil) böyle bir anda bir cümle ile hafife alınmasın. Belki dünyaca ünlü bir sanatçı değilim ama en azından insanım. Beni dışarıda, çevremde, sokakta tanıyan tanır, bilen bilir. Bu dünyada güzellik saçmak için illa sanatçı olmak gerekmiyor" ifadelerini kullandı.