Fazla kilolarınızı gizlemenin 5 yolu!

Kıyafet seçiminizde yapacağınız küçük oynamalar ve bilinçli tercihlerle olduğunuzdan daha zayıf görünebilir, gizlemek istediğiniz fazlalıklarınızı da kolaylıkla örtebilirsiniz. İşte size fazla kilolarınızı gizlemenin yöntemleri...

Fazla kilolarınızı gizlemenin 5 yolu!
Akşam'dan Aysun Kaba'nın haberi...

Size ilk önerim sürekli bedeninizi incelemeyin ve her gün tartılmayın. Haftalık takiplerde bulunun. Bu sizi daha rahatlatır ve alışverişinizi daha mantıklı yaptırır. Alışverişe çıktığınızda hiçbir şeyi denemeden almayın. Rengi aksesuarlarda kullanın. Siz siz olun her giysinizi özgüvenle taşıyın, en iyi giysiniz bedeninizdir bunu unutmayın.

DESENLİ GİYMEYİN

1- Yatay çizgiler, büyük ve göze çarpan desenlerden uzak durun. Karışıklık her zaman sizi olduğunuzdan daha iri gösterir. Desen yerine çizgili kumaşları seçebilirsiniz.

2- Fazla abartı ve gereksiz aksesuarlar sizi yorgun ve silik gösterir, özellikle saçlar çok sade olmalıdır. Abartıyı seviyorsanız kalın bir bilezik, büyük bir halka küpe ya da bir şal kullanabilirsiniz. Boyunuz uzunsa büyük çantayı da tercih edebilirsiniz.

3- İç çamaşırı seçiminiz en az kıyafetleriniz kadar önemlidir. Giydiğiniz korse sizi fazla sıkıyorsa hem giysinize hem size kötü bir görüntü verir. Çorap korseleri tercih edin.

4- Renkle bedeninizi kesmeyin. Siyah pantolon giydiğinizde üzerine beyaz giyip bölmeyin ya üstüne siyah giyinin ya da açık renk gömlek giydiğinizde açık renkte pantolon giyin. Ayakkabınız da aynı renk olursa daha ince ve daha uzun görünürsünüz. Açık renkler kilolu gösterir diye bir düşünceye kapılmayın eğer giydiğiniz kıyafet kilolu bölgenize oturmuyorsa ve akan bir kumaşsa sizi daha zarif ve şık gösterir.

5- Topuklu ayakkabı sizi ince ve uzun gösterir. Ancak topuklu ayakkabı giydiğinizde mümkün olduğunca sade giyinin. Gereksiz detay olmazsa topuklu ayakkabıyla daha zarif durursunuz. Fakat aşırı platformdan kaçının. Eğer bacaklarınız kalınsa bilekten bağlı ayakkabıları tercih etmeyin. Ayak bilekleriniz kalınsa botie’ler tam size göre... Topuklu ayakkabıyla bacaklarınız daha zayıf, karnınız daha düz ve dişiliğiniz daha ön planda olur. Düz ayakkabının asaleti de yadsınamaz. Düz ayakkabı giyip saçınızı tepeden topladığınızda ve poplin bir gömlek giydiğinizde daha uzun ve zarif görünürsünüz...

VÜCUDUNUZA YAPIŞMAYIN

Esnek, genişleyen sert ve kalın kumaşlar tercih edin. Yapışan kumaşlardan uzak durun. Çünkü kilonuzu kapatırken tamamen ön planda olurlar. Hafif, yumuşak ve giydiğinizde vücuda yapışmayan, vücudunuzdan kayan kumaşlar en ideal kumaşlardır. Hafif kumaşlı ve ince kumaşlı olan giysilerinizi üst üste giyebilirsiniz. Hafif bol bir tişörtün içine başka renkte biraz daha uzun ve alttan görünen dar askılı bir atlet giyin. İpek veya şifon kumaşları tercih edin. Renkli giyinmeyi seviyorsanız rengi uzun ipek atkılarda kullanın.
Konular Kadın / Bakım